Slovenija
46656 ogledov

Konec tedna nas čaka nenavadno vreme

zima ulica v francoskem mestu Profimedia
Vreme bo v prihodnjem obdobju spremenljivo. Pričakujemo lahko deževne dneve, proti koncu tedna pa tudi za ta čas neobičajne temperature.

Pred nami je oblačen ponedeljek. Na jugu in zahodu države bo popoldne začelo rahlo deževati. Do večera bo rahel dež možen tudi v osrednji Sloveniji. Ponekod bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem od 8 do 12 °C.

"Ponoči bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 800 m nadmorske višine, le v zatišnih alpskih dolinah nekoliko niže. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, v alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 8 °C," napoveduje agencija za okolje.

V torek dopoldne bo dež od zahoda povsod ponehal. Prehodno se bo delno razjasnilo, zvečer pa se bo spet pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo podobne današnjih, in sicer od 3 do 8 °C, ob morju in na Goriškem okoli 10 °C. 

dež dežnik | Avtor: Epa Epa

V noči na sredo se bo razjasnilo. V sredo bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. V četrtek se bo spet pooblačilo. Na zahodu bo že zjutraj ali dopoldne začelo deževati, dež pa se bo nato čez dan razširil nad osrednjo Slovenijo. Padavine se bodo v noči na petek okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V petek do večera bodo padavine oslabele in povečini ponehale. Snežilo bo le v visokogorju. 

V četrtek, petek in soboto se bodo najvišje dnevne temperature ponekod povzpele čez 10 °C, tudi do 16 °C. V osrednji Sloveniji se lahko v petek najvišja dnevna temperatura povzpne do 11 °C, na jugovzhodu države do 13 °C, na jugozahodu pa kar do 16 °C. Po tem bo sledilo obdobje temperatur, ki so bolj primerne letnemu času. 

daljša vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

"Od sobote naprej bo vreme spremenljivo. Ob morebitnih padavinah bo meja sneženja lahko občasno tudi pod 800 m nad morjem," o tem, kaj lahko pričakujemo, pišejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:40 27.november 2023.

    Tale vaša napoved je čista blamaža. Vedno narobe napovedi

  • Tomaz_321 10:44 27.november 2023.

    Ne vem, kaj je tu tako neobičajnega, sajo so se temperature v preteklih letih tudi sredi januarja dvignile na +15 stopinj!