Slovenija
546 ogledov

Kontrolne točke na meji z Avstrijo

Koronavirus v Italiji Epa
Slovenija bo na meji z Avstrijo ob polnoči vzpostavila 13 kontrolnih točkah na nekdanjih mejnih prehodih.

Premier Janez Janša je podpisal odlok, ki določa pogoje vstopa iz Avstrije po vzoru ukrepov, ki jih je Slovenija že uvedla na italijanski meji, je sporočil uradni govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin.

Nadzorne točke bodo na nekdanjih mejnih prehodih Gornja Radgona, Kuzma, Holmec, Vič, Jurij, Karavanke, Ljubelj, Trate, Radlje, Gederovci, Šentilj - avtocesta, Šentilj - magistrala in Korensko sedlo.

Vstop v Slovenijo se po tem odloku dovoli tujcu z dokazilom o negativnem izvidu na novi koronavirus, ki ni starejši od treh dni, oz. tujcu s telesno temperaturo, nižjo od 37,5 stopinj Celzija in brez jasnih znakov okužbe zgornjih dihal. Vstop v državo je dovoljen tudi za slovenske državljane in osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji.

Odlok se ne uporablja za dvolastnike, ki imajo zemljišča ne obeh straneh meje in opravljajo kmetijska dela, čezmejne migrante, tovorni promet, potnike intervencijskih ambulantnih reševalnih vozil in tranzit organiziranih humanitarnih konvojev.

"Tranzit oseb, za katere se predvideva, da zaradi ukrepov sosednjih držav ne bodo mogle zapustiti Slovenije, se ne dovoli," je še pojasnil Kacin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice