Slovenija
49 ogledov

Kopalci še na suhem

Celotna najemna pogodba za kopališče in gostinski lokal oktobra poteče. Bazen bi Žurnal24 main
Tržiški bazen. Usoda kopalne sezone negotova. Različna mnenja, kdo naj bi zagotovil obratovalna sredstva.

Dolgoletni najemnik in upravitelj kopališča Zoran Kabič se napovedi, kdaj bo odprto kopališče v Tržiču, brani. "Na to vprašanje ne morem odgovoriti. Dokler sem bil upravnik, so bile ta čas priprave že zelo daleč," pravi in ocenjuje, da je potrebnih 30 tisoč evrov, ki jih sam nima. Prepričan je tudi, da je pogodba o najemu kopališča nična, potem ko je Splošno športno društvo (SŠD) Tržič z občino podpisalo pismo o nameri o prenosu lastništva. Po njegovem bi moral sredstva za obratovanje zagotoviti novi lastnik.

Zavrača odgovornost
Župan Borut Sajovic prelaganje odgovornosti na občino zavrača. Odgovarja, da je lastnik kopališča še vedno SŠD Tržič, ki ima pogodbo o upravljanju s Kabičem, in ne vidi razlogov, da letos kopališče ne bi obratovalo. "Pri tem visoki stroški ne morejo biti izgovor," pravi. Prepričan je, da bi moral Kabič skrbeti za investicijsko vzdrževanje; ne nazadnje za elitno lokacijo gostinskega lokala plačuje precej nižjo najemnino od tržne, pojasnjuje. "Če upravnik določil pogodbe ne bo spoštoval, pričakujem, da bo za to odškodninsko odgovarjal in da bo SŠD Tržič sprožilo ustrezne sodne postopke. Občina je pripravljena pomagati, ampak ne tako, da bodo bogateli posamezniki," dodaja.

Čim prej sestanek
Predsednik SŠD Tržič Andrej Kavar potrjuje, da je lastnik bazena še vedno društvo, Kabič pa je najemnik. Pravi, da odškodninske tožbe zoper upravitelja ne bi mogli vložiti; če kopališče poleti ni odprto, pa se podvoji najemnina za lokal. Kavar sicer upa, da se bodo vsi trije čim prej srečali na napovedanem sestanku. Sajovic pravi, da ga bo sklical takoj, ko bo od Kabiča dobil dejanske podatke o stroških obratovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.