Slovenija
3321 ogledov

Kopališče Ilirija: "Zlorabili so naše ime"

Ilirija Saša Despot
Kopališče Ilirija zanikalo, da stoji za homofobnimi twiiti.

Homofobni twitti pod imenom Kopališče Ilirija so razburili uporabnike twitterja. 

"Nisem vedel, da si ritopik. Mater si degeneriran," se je glasil odgovor na twitterju Matjažu Grudnu, uslužbencu Sveta Evrope, ki je zapisal, da so LGBTQI osebe prve, ki so v osemdesetih odpirale prostor svobode pri nas. Prvemu homofobnemu twittu je sledil še en homofobni zapis. 

 

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Plavalni klub Ilirija, ki je upravitelj Kopališča Ilirija nikoli ni imel twiter profila z imenom "Kopališče Ilirija"," so nam sporočili iz Plavalnega kluba Ilirija. "Ker smo pa bili tudi mi v preteklih dneh obveščeni o zlorabi našega imena za povsem neprimerne objave, smo to zlorabo nemudoma prijavili na Twiter s prošnjo, da se profil in vse objave izbrišejo."

"Torej objave niso naše in te neprimerne objave nikakor ne predstavljajo stališč našega kluba ali članov kluba. Naše društvo uporablja dva uradna profila na Facebooku in Instagramu pod imenom Plavalni klub Ilirija, ukvarjamo pa se s plavanjem," še dodajajo v Plavalnem klubu ilirija. .

Komentarjev 1
  • Naklonsky 16:01 21.junij 2021.

    S tem ni nič narobe, razen če je 'Kopališče Ilirija' zaščiteno ime. Tudi če bi bilo 'Kopališče Sava' - to ne bi nič pomenilo. Dvomim, če so ime kopališča zaščitili.