Slovenija
3 ogledov

Kopališče na sodišču

Poleg športnega centra se obetata še garažna hiša in trgovski del. Žurnal24 main
Pred napredkom v zvezi z Ilirijo bo treba najprej rešiti spor.

Potem ko so mestni svetniki na zadnji seji potrdili predlog akta o javno-zasebnem partnerstvu za projekt Plavalno-gimnastičnega centra Ilirija, morata Mestna občina Ljubljana (MOL) in Športno društvo (ŠD) Narodni dom zdaj najprej urediti lastninsko-pravna razmerja na območju. Med MOL in ŠD namreč poteka pravda o lastništvu dela zemljišča v velikosti 15 tisoč kvadratnih metrov in objektov na njem.

Po mirni poti
Promotorja projekta sta Plavalni klub Ilirija in ŠD Narodni dom, ki ugotavlja, da obstaja interes strank, da se hkrati z odločitvijo o projektu po mirni poti razreši tudi nastali spor.

Kot je pojasnil Marko Kolenc, načelnik Oddelka za šport MOL, je ŠD Narodni dom leta 1999 vložilo zahtevek za uveljavitev lastninske pravice na nekaterih objektih in zemljiščih. Na prav teh je svojo lastninsko pravico leta 1999 uveljavila MOL, saj gre na podlagi zakona o športu za objekte občinskega pomena. “Narodni dom temu nasprotuje in pravi, da so oni imeli pravico uporabe teh nepremičnin že od leta 1975,” je pojasnil Kolenc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.