Slovenija
40160 ogledov

Koper: Direktorica in njena mama ukradli 200 tisoč evrov

denar bankovci Profimedia
Koprski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 zlorabila položaj s tem, ko je brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200.000 evrov sredstev družbe za osebne namene.

Denar naj bi porabila za delno plačilo kupnine nepremičnin, ki so nato postale njena last. Tako pridobljene nepremičnine je nato v letu 2018 "zavarovala" s hipoteko v korist njene mame, ki je bila izvedena na osnovi lažne posojilne pogodbe med direktorico in mamo. Notarki, ki je to posojilno pogodbo overila, sta osumljenki prikrili, da je njena vsebina neresnična in s tem storili kaznivo dejanje overitve lažne vsebine, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Direktorico so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja in kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, ki ga je storila v sostorilstvu z materjo.

Kriminalistično preiskavo zlorabe položaja direktorice gospodarske družbe so kriminalisti pričeli na podlagi ovadbe finančne uprave, drugo kaznivo dejanje pa so zaznali med samo preiskavo, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje overitve lažne vsebine pa kazen zapora do treh let, so še spomnili na policiji.

 
Komentarjev 32
  • Pišmevuh 11:04 11.maj 2022.

    Drobiž proti Matozu.

  • munja 09:34 07.maj 2022.

    Pet let so potrebovali, da so to odkrili??

  • rd2dmk2 18:30 06.maj 2022.

    pa tole sploh ni novica. le kolk direktorjev je dons ukradlo par jurjev.. vest bi bla, če bi kakšen vratar lahk takole si odo svojga podjetja prilastil par sto kilo eurov. ampak, bi bilo zanimivo mal prevrit kako so delavci ...prikaži več prenesli tolerazkriženje na računu podjetja ? kakšen minus pri plači ?