Slovenija
23 ogledov

Koper: prostost vzeli trem osebam

Hišna preiskava pri Gambozovi
1/6
Suzana Kos
Policisti PU Koper in PU Nova Gorica so trem osebam odvzeli prostost. Na območju Kopra in N ove Gorice izvajajo več preiskav.

"Kriminalisti in policisti PU Koper v sodelovanu s kriminalisti PU Nova Gorica izvajajo več hišnih preiskav na območju Kopra in Nove Gorice, in sicer zaradi preiskovanja kaznivh dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Trem osebam so tudi odvzeli prostost. Več informacij bomo javnosti lahko poredovali šele po zaključenih vseh preiskovalnih dejanjih," je v sporočilu zapisala Anita Leskovec s Policijske uprave Koper.

Preiskuejo dom direktorice muzeja

Po poročanju RTV Slovenija policisti že od jutranjih ur izvajajo hišno preiskavo na domu direktorice Pomorskega muzeja Piran Martine Gamboz zaradi suma negospodarnega ravnanja pri obnovi solinarskega muzeja v Sečoveljskih solinah, privilegiranja določenih gradbincev in zlorabe položaja.

Lani so ji očitali, da je pri izbiri izvajalca obnove solinarskih hiš v Sečoveljskih solinah, s katerimi upravlja pomorski muzej, ravnala v nasprotju z zakonom o javnem naročanju, sumljivo naj bi bilo tudi poslovanje muzeja z gradbenim podjetjem v finančnih težavah.

Solinarski muzej v Sečoveljskih solinah sestoji iz dveh solinarskih hiš "in situ", glavna kamna spotike pa sta bila izbira in plačilo obnovitvenih del ter neustreznost dokumentacije, na podlagi katere je potekala obnova omenjenih objektov. Gambozova je vse očitke v preteklosti zavrnila.

Pokazala na določene pomanjkljivosti

Lani opravljena revizija poslovanja pomorskega muzeja v letu 2010 in v prvem polletju 2011, ki jo je naročila piranska občina, je sicer pokazala na določene pomanjkljivosti, ne pa tudi na kršitve zakonodaje. Po drugi strani pa je posebna revizija, ki jo je naročilo ministrstvo za kulturo, pokazala na negospodarno ravnanje z državnim denarjem, namenjenim obnovi solinarskega muzeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.