Slovenija
475 ogledov

Koprivnikar izstopil iz SMC

Boris Koprivnikar Anže Petkovšek
Sooča se z očitki o korupciji glede zaposlitve, ki pa jo zavrača.

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar je danes na svojem Facebook profilu objavil, da se je odločili za izstop iz SMC. Koprivnikar se sicer sooča z očitki o domnevni korupciji v zvezi s svojo zaposlitvijo v družbi BTC po izteku mandata, ki jih je danes za Radio Slovenija znova zavrnil. Glede tega ima mirno vest, pravi.

Portal Požareport je v ponedeljek poročal o domnevni korupciji pri povezavah med frekvencami za BTC in Koprivnikarjevo zaposlitvijo v tej družbi. Ali je družbi še kot minister podelil brezplačne testne frekvence 5G v zameno za službo po izteku ministrovanja, po poročanju radia zdaj preiskujejo tudi kriminalisti.

"Vsi postopki so bili popolnoma transparentni, skladno z usmeritvami ministrstva in popolnoma neodvisno vodeni s strani Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos)," je za Radio Slovenija danes dejal Koprivnikar. Zatrdil je, da v nobenem primeru ne gre za kakršno koli povezavo v zvezi z zaposlitvijo v BTC. Zanikal je tudi, da bi si teren pripravil s spremembo zakona tako, da se frekvence podeljujejo brezplačno, testno obdobje pa se je s treh mesecev podaljšalo na tri leta.

Povedal je še, da je za informacijo, da je zadevo pod drobnogled vzel tudi Nacionalni preiskovalni urad, izvedel iz medijev. Vabila na zaslišanje še ni prejel. Bo pa v sredo vse pojasnil pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ.

Sicer pa je Koprivnikar, ko se je v soboto zvečer vrnil s službene poti, po navedbah radia odšel najprej k predsedniku uprave BTC Jožetu Mermalu. "Na mojo pobudo sva se dogovorila, da v kolikor se v postopkih kakor koli pravnomočno izkaže, da je bilo moje ravnanje v kakršni koli obliki koruptivno, s tem avtomatično preneha moja pogodba v BTC," je dejal.

stavka Koprivnikar je preteklost Slovenija Koprivnikarja bo nasledila Kozlovičeva

Izstop iz stranke

Na svojem Facebook profilu pa je Koprivnikar objavil svoje pismo predsedniku SMC Miru Cerarju, v katerem ga obvešča o odločitvi, da izstopi iz SMC. Kot je zapisal, se zadnje dni ukvarja z dokazovanjem svoje nedolžnosti, integritetnega, zakonitega in nekoruptivnega ravnanja.

"Kot aktivni politik sem te igrice nekako moral sprejeti, čeprav se je vedno znova izkazalo, da so obtožbe neresnične in tudi tokrat se bo. Pa vendar je tokrat drugače, ker se povzroča škoda tudi uspešni gospodarski družbi, s katero smo se veselili sodelovanja, sedaj pa smo žrtev moje politične opredeljenosti," je navedel.

"Ker tudi SMC ne vidi več moje aktivne vloge v okviru funkcij, ki so ji bile na voljo, in ni ocenil, da je dosedanje vodenje resorja zadostna osnova za nadaljevanje dela, sem se, po izstopu iz izvršnega odbora in sveta stranke, odločil, da izstopim tudi iz članstva v stranki SMC," je zapisal Koprivnikar.

Kot je dodal, ceni vrednote, za katere se zavzemajo, in delo, ki so ga skupaj opravili, vendar enostavno ne more dopustiti, da so sam, družina in sedanji delodajalec žrtev političnega obračunavanja. Želi si samo mirno, strokovno in pošteno delati naprej, članstvo v stranki pa ga pri tem očitno ovira, je še pojasnil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 07:12 08.oktober 2018.

    Verjamem, da v SMC niso imeli prave funkcije zanj. Že takrat so ga polomili, ko so ga vlekli iz dr..., ko se je pijan vozačkal iz veselic, na katerih je " nastopal". Takrat so reskirali nekaj policajev in zadeva je ...prikaži več bila rešena. Vprašanje pa je, kako so se počutili ti " krivi" policaji, ki so pravzaprav opravljali le svoje dolžnosti?