Slovenija
1465 ogledov

Koprivnikar: Načrtovana politična gonja je dosegla namen

Boris Koprivnikar Anže Petkovšek
Koprivnikar zaradi očitkov dal odpoved BTC.

"Načrtovana medijsko-politična gonja, ki se zadnje dni izvaja proti meni, je dosegla svoj namen, žal. Pravkar sem predsedniku uprave BTC predal odpoved pogodbe o zaposlitvi, saj enostavno ne morem sprejeti, da se odlično sodelovanje, ki sem se ga veselil, sprevrača v boj z mlini na veter, v boj z nasprotniki, ki jih niti ne poznam niti ne razumem njihovega motiva, vem pa, da želijo škodovati tako meni, kot mojemu delodajalcu," je na svojem facebook profilu objavil nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki so mu očitali zlorabo položaja pri podeljevanju frekvenc za testiranje 5G tehnologije družbi BTC v zameno za zaposlitev. V BTC so potrdili, da je Koprivnikar odpovedal delovno razmerje v njihovi družbi.

BTC vrača frekvence

Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) je BTC obvestil, da dodeljenih začasnih, nekomercialnih, testnih frekvenc ne bo uporabljal in jih družba vrača. V dopisu, ki so ga posredovali medijem, so navedli, da družba tudi doslej absolutno ni uporabljala frekvenc, kljub temu da so namenjene za evropske projekte.

"Žal, kljub temu da je šlo za testne, nekomercialne in neprofitne namene zgolj na področju BTC City, družba vrača frekvence v luči negativnega političnega in medijskega odziva," je zapisal predsednik uprave BTC Jože Mermal. Na Akosu so sicer za STA pojasnili, da doslej še niso prejeli uradnega obvestila o neuporabi frekvenc.

Pojasnila nikogar niso zanimala

"Ko so mi prejšnji teden očitali neupravičena nakazila BTC, ki smo jih razjasnili do zadnjega evra, nihče ni smatral za potrebno, da bi preveril, zakaj ni nihče niti vprašal za pojasnila, pogodbe ... ko smo jih dali vsem na voljo, jih nihče od medijev ni prišel niti pogledat ... seveda, saj resnica nikogar ne zanima, ampak onemogočanje uspešnih podjetij in posameznikov, ki mečejo slabo luč na tiste, ki ne znajo drugega, kot ribariti v kalnem in v umetno ustvarjenih razmerah ustrahovanja in korupcije," je na facebooku zapisal Koprivnikar.

"Očitno sem žrtev lastne naivnosti"

"Povabila v BTC sem bil iskreno vesel, trdno prepričan, da z nobenim mojim dosedanjim ravnanjem nisem dal niti najmanjšega povoda za dvom v poštenje in zakonitost delovanja. Odpovedal sem se nadomestilu za bivše politike, iskanju službe v državni upravi ali z državo kakor koli povezanim podjetjem, da ne bi bilo dvoma. Očitno sem žrtev lastne naivnosti," dodaja Koprivnikar, ki je nadzornim in preiskovalnim institucijam ter tudi političnim organom na voljo za vsakršne informacije in pojasnila, ker pa se boji, da dejstva zanimajo le malokoga, je pojasnila objavil še na družbenem omrežju.

Akos zahteval zunanjo revizijo

Svet Akosa je sicer zaradi očitkov o zlorabi položaja pri podeljevanju frekvenc za testiranje 5G tehnologije v ponedeljek sklenil, da izvede izredno zunanjo revizijo postopka dodelitve teh frekvenc. V Akosu so sicer v minulih dneh vse očitke zavrnili in poudarili, da BTC ni edino podjetje s podeljenimi testnimi frekvencami. Komisija DZ za nadzor javnih financ pa bo podeljevanje licence za testiranje pete generacije mobilne telefonije družbi BTC v sredo obravnavala na nujni seji.

 

Komentarjev 4
  • manja53 11:42 10.oktober 2018.

    Koprivnikar, karma je p.....a, dohiti te, vsakogar je še!

  • Tupamaros 17:45 09.oktober 2018.

    To je prava korupcija- Koprivnikar je kot minister brezplačno pod pretvezo nekakšnega testiranja zastonj dodelil drugače plačljiv 5G tehnologijo družbi BTC. Seveda ne za plačilo ampak za uslugo zaposlitve bivšega ministra.

  • ode 16:33 09.oktober 2018.

    Zahvalimo se Požarju, da je ta lopovščina razkrinkana. Kar se pa tega zajedalca tiče - ne bo umrl od lakote. Za take tiče je vedno rezervirano dovolj državnih službic v neki pisarni, na nekem sekretarjatu neke državne ustanove, kjer nihče ...prikaži več ne ve, kaj dotični aparatčik sploh dela, ali je sploh v službi ali ne.