Slovenija
39 ogledov

Kordeža izpustili iz zapora

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Saša Despot
Po naših neuradnih informacijah naj bi bil obsojeni Bine Kordež že na prostosti.

Sodba Binetu Kordežu je po naših neuradnih informacijah razveljavljena. Vrhovno sodišče je ugodilo njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti, saj naj bi v sodbi ugotovili bistvene kršitve. Sodbo so razveljavili in izdali odredbo, da se Kordeža izpusti na prostost.

Odredbo so že uresničili, saj so ga po naših informacijah že izpustili domov.

Kratkih šest let in pet mesecev

Kordež je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na šest let in pet mesecev zapora. Leta 2012 so bili nekdanji člani Merkurjeve uprave obsojeni zaradi oškodovanja podjetja – s preprodajo trgovskega centra Merkur oškodovali oškodovali za nekaj več kot devet milijonov evrov.



 

Komentarjev 5
  • Kranjica 20:54 30.oktober 2014.

    Kordež&Co so s svojim ravnanjem povzročili propad enega najbolj uspešnih slovenskih podjetij,na stotine delavcev je izgubilo službo, škoda gre v desetine milijonov. Janša naj bi sprejel obljubo podkupnine, za kar pa sodišče ni našlo verodostojnih dokazov, ampak ga je obsodilo ...prikaži več na osnovi indicev. Navedi v številkah, kakšna je škoda, ki naj bi jo povzročil JJ in koliko ljudi je brezposelnih zaradi te obljube, dane na neznanem kraju, ob neznanem času ... Če to primerjaš, bi moral biti JJ prvi na prostosti. In, prosim, ne me zaradi tega komentarja tlačit v katerokoli politično opcijo!

  • Mr.Bean 11:49 30.oktober 2014.

    no, sej, nekaj podobnega bomo kmalu slišali za "našega narodnega heroja" JJ.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 08:03 30.oktober 2014.

    Če grem pa jz ukrast iz trgovine me bojo pa kuj zaprl. ....butast... Zakaj tavelki nikol niso zaprti razn redkih redkih izjem. To nikamor ne pele no.