Slovenija
44 ogledov

Kos Markova v Nemčijo, Cerar v Washington

Marta Marko Kos Žurnal24 main
Vlada je danes na zaprti seji potrdila imenovanje novih veleposlanikov v 17 državah.

Veleposlaniški položaj za Slovenijo v gospodarsko najpomembnejši partnerici Nemčiji bo po poročanju Dela zasedla Marta Kos Marko, nekdanja dolgoletna novinarka in dopisnica nacionalne televizije iz Nemčije, nekdanja podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije in komunikacijska svetovalka.

Na Dunaj naj bi odšel Andrej Rahten, ki je nazadnje vodil strateški svet na MZZ. Pred tem je že bil zaposlen na ministrstvu, v obdobju prve vlade Janeza Janše pa je bil premierov svetovalec za zunanje zadeve.

Za veleposlanika v Washingtonu je bil imenovan državni sekretar na zunanjem ministrstvu Božo Cerar, v New York za veleposlanika pri Združenih narodih pa odhaja Andrej Logar.

V Rusijo pa vlada pošilja Primoža Šeligo, ki je bil nazadnje veleposlanik v Ukrajini, še poroča Delo.

Dnevnik pa poroča, da je vlada nekdanjega šefa Sove Matjaža Šinkovca potrdila za mesto veleposlanika v Belgiji, Franca Mikšo pa za mesto v Bernu. Že prejšnji teden je časnik izpostavil, da so najverjetnejši kandidati vzemirili diplomate. Največ kritik naj bi poželo imenovanje Šinkovca, "dodatno negodovanje pa so sprožili številni »Janševi« kadri“, še piše Dnevnik.

Komentarjev 6
  • Scott 08:24 26.avgust 2013.

    Na fotografiji zgoraj je našminkan moški v članku pa piše, da za veleposlanico v Nemčijo odhaja marta.?Ste se pri Žurnalu zmotili?

  • nina 20:44 16.maj 2013.

    Še zmeraj bolje kot črne srajce teh imamo že tako preveč.

  • babi 18:40 16.maj 2013.

    Nikoli ne bom pozabila, ko je Martica "zakupila" celo stran Dela....in napisala....strah me je.......strah me je.......strah me je...Seveda je šlo za Janšo. Sedaj pa je mene pošteno strah, ker se novinarji prekladajo iz novinarstva v politiko ...prikaži več in obratno!!! Seveda to ni zastonj in naše novinarstvo ni neodvisno...slabše je, kot v kateri držav bivše Juge!!!!!!!