Slovenija
58 ogledov

Kos ovadil Fajfarja

Občina Bled je za picerijo Jurček na Homu mimo razpisa podaljšala najemno pogodb Žurnal24 main
Na občini Bled se soočajo s korupcijo. Mimo javnega razpisa so oddali gostinski lokal Jurček.
"Takšno mnenje Kosove komisije sem pričakoval, saj je bilo ravnanje občine pri oddaji Jurčka sprto z zdravo pametjo," je dejal solastnik in zastopnik podjetja Veldesdur Roman Beznik. Sredi novembra je omenjeno podjetje zaradi nepravilnosti pri razpisu za oddajo gostinskega lokala Jurček na Homu nad Zasipom prijavilo občino Bled komisiji za preprečevanje korupcije, ki je ugotovila, da je bila oddaja tega lokala sporna. Po besedah predsednika komisije Draga Kosa naj bi blejska občina z oddajo Jurčka mimo javnega razpisa omogočila neupravičeno korist, saj ga je oddala v najem človeku, ki na razpisu ni bil izbran, lokal pa je bil tudi brez uporabnih dovoljenj. Občina je potem z aneksom k najemni pogodbi najemniku dovolila, da lokal odda podnajemnici, vendar je tudi to storila mimo javnega razpisa. Kot je v poročilu še zapisal Kos, je občina s tem onemogočila najem lokala drugim ponudnikom, najemniku in podnajemnici pa omogočila neupravičeno korist.

 

Trikrat nižja

Najemnina. Na razpis za najem lokala Jurček sta se prijavila Dejan Omerzel in blejsko podjetje Veldesdur, ki je bilo na razpisu izbrano za novega najemnika in je ponudilo 1802 evra mesečne najemnine. Kljub temu je blejski župan Janez Fajfar podaljšal pogodbo dosedanjemu najemniku Primožu Miklju s podnajemnico Suzano Debeljak, in sicer za najemnino 600 evrov.

Poročilo presenetilo župana
"Ves čas sem trdil, da gre za čudne odločitve, žalostno pa je, da na občini tega niso vedeli. Občino bom pozval, naj razveljavi aneks k najemni pogodbi. Najem Jurčka nas še vedno zanima, imamo dober program, skratka, smo najugodnejši ponudnik," je pojasnil Beznik.

Za občino absurd
Tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Andrej Zakrajšek je za Žurnal24 potrdil, da so prejeli ovadbo komisije za preprečevanje korupcije, ker pa predkazenski postopek še poteka, več podatkov ni mogel posredovati. Župan Fajfar niti za poročilo komisije niti za domnevno ovadbo še ni vedel. "Če je to korupcija, potem ne vem, kaj je pri vsem, kar se v Sloveniji dogaja, res korupcija. Zadeva je absurdna! Jaz imam čisto vest, prav ničesar se ne bojim. Če bodo ugotovili, da je to korupcija, potem z našo državo res ni vse v redu," je dejal Fajfar. Povedal je še, da je Jurček črna gradnja in da občina že ureja dovoljenja zanj. "Ko bo objekt legaliziran, bomo objavili nov razpis," je še dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.