Slovenija
2 ogledov

Kos: Ta ne bo padla

Medtem ko je Drago Kos prepričan, da najnovejša ovadba proti koprskemu županu ne Žurnal24 main
Drago Kos pravi, da se župan Boris Popovič z Obalo veliko ukvarja. Župan naj bi v zgodbi, povezani s koprskim kopališčem in lokalih na njem, občino že oškodoval za dobrih 200 tisoč evrov.
 

Z Obalo veliko dela

Protikorupcijska komisija. "Veliko, morda celo skoraj petina našega dela je povezana z zadevami na Obali. V tem konkretnem primeru zlorabe sem prepričan, da zadeva ne bo padla, saj tukaj ne gre za priče, ki bi se lahko premislile, temveč za dokumente," ocenjuje Kos.

"Veseli me, da policija v vse večji meri upošteva naše ovadbe in da so se naši sumi pokazali za upravičene tudi v tej zgodbi," dejstvo, da so koprski kriminalisti na tožilstvo podali ovadbo zoper župana Borisa Popoviča in dva predstavnika občinske uprave, osumljena sostorilstva pri kaznivem dejanju zlorabe položaja, komentira predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos.

Čigavi interesi so bili zadaj?
Župan naj bi po navedbah kriminalistov v zgodbi, povezani s koprskim kopališčem in lokalih na njem, ki so v lasti njegove družine, občino že oškodoval za dobrih 200 tisoč evrov, v prihodnjih letih pa bi lahko oškodovanje doseglo več milijonov evrov. "Računsko sodišče je pri pregledu poslovanja koprske občine opozorilo, da interesi občine pri tej zadevi s kopališčem niso bili ustrezno zavarovani; poleg tega ni bila narejena ustrezna ocena finančnih posledic te odločitve," opozarja predsednik računskega sodišča Igor Šoltes. Dejstvo pa je, da na domnevno kaznivo dejanje državni revizorji v svojem poročilu, ki so ga pri preiskavi uporabili tudi kriminalisti, niso opozorili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.