Slovenija
40 ogledov

Košarka za vsakega, tudi invalide

Jože Okoren je od športne zveze Trebnje prejel nagrado za življenjski prispevek Žurnal24 main
Šport. Podelili so priznanja najboljšim športnikom med invalidi in nagrado za življenjsko delo.

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je podelila priznanja za najboljše športnike leta med invalidi. Najboljši so postali Jana Führer, igralka showdowna – namiznega tenisa za slepe in slabovidne, ter slepi kegljač Marjan Žalar, med ekipami pa ženska namiznoteniška in moška strelska reprezentanca.

Nagrada tudi Jožetu Okornu
Športna zveza Trebnje je ob tej priložnosti Jožetu Okornu, podpredsedniku zveze, podelila nagrado za življenjski prispevek k razvoju športa invalidov. “Tradicija športa invalidov je dolga, lik športnika invalida pa pomemben,” je na podelitvi menil predsednik države Danilo Türk. “Dobro je, da se pri nas razvija ta športna dejavnost, ki nam omogoča uspehe na tekmovanjih, vidno zastopstvo in tudi gostiteljstvo. Veseli me, da bomo imeli posebno košarkarsko prvenstvo ravno pred evropskim košarkarskim prvenstvom, tako da bomo dali vtis, kako se pri nas košarka goji kot športna kultura za zelo širok krog ljudi, nihče ni izključen,” je izpostavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.