Slovenija
35 ogledov

Koščki stekla v kaši za dojenčke

Kot so sporočili iz podjetja, so po načelu previdnosti izvedli umik omenjenih iz Žurnal24 main
Podjetje DM Drogerie Markt kupce opozarja, naj nemudoma vrnejo 190-gramske biokašice babylove, mešano sadje in jogurt. V stekleničkah so namreč našli koščke stekla.

"Dm Slovenija je bil s strani nemškega koncerna prvega julija obveščen, da so v Nemčiji v dveh produktih babylove kašice mešano sadje in jogurt odkrili drobce stekla. V skrbi za svoje stranke smo trgovcem in tiskovni agenciji poslali obvestilo o takojšnem umiku izdelka iz prodaje ter uničenju celotne zaloge omenjenega izdelka," so nam zatrdili na sedežu podjetja.

z podjetja so sporočili, da ima serija kodno oznako D039008.02.12, šaržno številko D0390* z rokom uporabe do 8. februarja 2012. Kodna oznaka je jasno vidna na robu pokrovčka.

"Vse potrošnike naproščamo, da izdelka ne uživajo in ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bo tudi brez računa povrnjena kupnina," dodajajo.
 
V sporočilu za javnost so še zapisali, da vzroki za incident še niso znani, sledila pa bo nadaljnja detajlna preiskava s strani nemškega koncerna, ki bo poskušala pojasniti vzroke, kako je lahko v strogo nadzorovani produkciji prišlo do neljubega dogodka.

V primeru poškodbe upravičeni do odškodnine
"Vsaka neugodnost, ki jo utrpi potrošnik zaradi določena proizvoda, pomeni podlago za odškodnino. Višino odškodnine na podlagi posledic dosodi sodišče,"
primer komentira odvetnik Boštjan Penko.

"Solidarno odgovorni so vsi tisti, ki so kakorkoli prispevali k nastanku škode –  od proizvajalca do trgovca , potem pa se v teku dokazovanja nastanka škode izločajo posamezniki, ki niso odgovorni. Če trgovec postavi izdelek le na polico, je njegova odgovornost izključena," doda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.