Slovenija
11538 ogledov

Kot vse kaže letos na Krvavcu nekaterih prog sploh ne nameravajo odpreti

Krvavec Janez Kuhar
Konec tedna se odpre smučarska sezona, Krvavec pa očitno krči smučarske proge.

Na profilu EkoTurizma Viženčar, ki se nahaja na Kriški planini na Krvavcu, so zapisali, da svoje goste obveščajo, da se ne nahajajo več na smučišču: "Novi lastnik se je odločil, da ne potrebuje več smučišča na Kriški planini. Torej Krvavec krči svoje smučarske proge."

Novico, ki je goste po komentarjih sodeč precej šokirala, smo preverili tako pri direktorici EkoTurizma kot pri direktorju Krvavca.

Direktorica Maria Mia Grillc je povedala, da so bili v četrtek na sestanku z direktorjem Janezom Janšo, ki jim je povedal, da se Kriška planina ustavlja, ker zanj ni rentabilna.

"To je vse, kar lahko zaenkrat lahko povem o tem. Objavo sem spisala zato, da obvestim svoje goste in ker čutim dolžnost, da ljudje vedo, kaj se dogaja. Tukaj smo že petindvajset let in nikoli nismo oglaševali, da smo na smučišču, če nismo bili, če pa smo, pa to seveda oglašujemo," je dejala Grillčeva. 

Dodaja še, da ne ve niti, kako bodo vse izpeljali, saj bodo ljudje najverjetneje do njih morali hoditi z avtomobili, vendar ne vedo niti, ali bodo imeli urejeno parkirišče.

Krvavec Smučišče Slovenija Krvavec kupil Janez Janša

"Če bo res tako, kot so nas obvestili, bomo morali organizirati prevoz do smučišča. Vsako leto je prodanih 150 sezonskih vozovnic. Tukaj sta dva objekta, eden ima šestdeset, drugi pa štirideset postelj, oba sta polno zasedena 3 mesece. Mi bomo morali te goste, ki jih je tudi po 100 dnevno, nekako spraviti tja. To nam bo povzročilo dodaten strošek in logistiko. Ampak očitno ne bomo več imeli dnevnega turizma, ampak se bomo šli logistiko in taksiste," je pesimistična direktorica EkoTurizma Viženčar.

Krvavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Grillčeva je povedala še, da ne želi nikogar blatiti, da se je direktor pač tako odločil, a da je objavo napisala zato, ker se ji do njenih gostov zdi edino pošteno, da to vedo: "Lahko bomo imeli kar polovico odpovedi, saj so ljudje že rezervirali, zdaj pa moram vse te ljudi obvestiti, da ne bo več dostopa s smučišča."

Odgovora na vprašanje, ali bodo ukinili še kakšne druge proge, pa ne pozna: "Tega ne vem, nas so obvestili samo za ta del."

Vse to smo preverili tudi v družbi RTC Krvavec. Predstavniki direktorja Janše so nam povedali, da se o zaprtju smučarskih prog na Kriški planini še dogovarjajo in da odločitev še ni dokončna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Filip Hubat 15:10 28.november 2018.

    Žičničarstvo v današnjih časih, ko se dela "umeten" sneg ni donosno. Drugače pa je za gostince, ki bi morali prispevati svoj del k urejanju smučišča, saj pravzaprav pozimi živijo od smučarije. Bili so časi, ko so še gostinci in natakarice ...prikaži več tarnali, da morajo plačevati za žičniški dostop. Počasi bo prišel čas, da se bodo morali žičničarji in gostinci vsesti za mizo in resno pogovoriti. V ostalih alpskih deželah imajo to od začetka dogovorjeno.

  • 1slovenka 13:06 28.november 2018.

    ..a novi lastnik je oni možak,ki je pred leti neusmiljeno na cesto najemnike zmetal iz samskega doma,ki ga je prej za male pare kupil

  • christin 16:43 27.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite --------->>>>>>> www.WebJob33.Com