Slovenija
57 ogledov

KPK ostrih pozivov OECD ne komentira

Boris Štefanec Anže Petkovšek
Predsednik KPK Boris Štefanec ostrih pisem OECD, ki zaskrbljeno spremlja, kaj se dogaja s protikorupcijsko komisijo v Sloveniji, ne komentira.

"Ker so sprejeta vsebinska stališča OECD zaupna in ker tudi komisija z njimi ni seznanjena, jih ne komentira," je ena izmed točk, s katero so se na Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Boris Štefanec, skopo odzvali na prejem ostrih sporočil Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

OECD namreč zaskrbljeno spremlja, kaj se dogaja s slovensko komisjo odkar je Štefanec na čelu. Skrbi jih, da je bil Štefanec še tik preden je zasedel stolček član Pozitivne Slovenije. Zaznali pa so tudi upadanje strokovnosti in vse spore znotraj vodstva.

Štefanec pa je proti članici senata Almi Sedlar sprožil celo preiskavo, saj naj bi ta po Štefanečevih pogledovala v zadeve določenih medijsko prepoznavnih oseb. Sama pravi, da je ravnala v skladu z dostopnimi pravicami in navodili.

KPK: S postopkom proti Sedlarjevi zastavljamo svoj ugled

V sporočilu za javnost pa zdaj komisija oziroma Štefanec pojasnjuje, da "komisija v vsakem primeru zakonitost svojega delovanja postavlja pred svoj ugled, ki bi lahko upadel npr. zaradi postopka zoper enega izmed članov senata".  Odnosi med člani senata komisije pa naj bi bili manj pomembni od izvajanja in pomembnost njihovih nalog in pooblastil.

Komentarjev 9
  • blueone 12:53 12.december 2015.

    Popravek nad svinjarijami LEVIH in DESNIH.

  • valerijakregar 08:43 12.december 2015.

    zeeeeeeeeelo dobro plačani samo zato, da nič ne delajo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-----------------------------"Ker so sprejeta vsebinska stališča OECD zaupna in ker tudi komisija z njimi ni seznanjena, jih ne komentira," ---------------------------------še mnenja OECD si ne upajo odpreti, ...prikaži več saj vsebine ne bi razumeli !zato pa res niso bili nastavljeni, da se jim bo gledalo pod prste !!!!!!!!!KOMISIJA ZA SPUŠČANJE MEGLE NAD SVINJARIJE LEVIH !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • blueone 20:02 11.december 2015.

    Aja saj res pri nas ni korupcije :-)