Slovenija
33 ogledov

KPK prejela nagrado ZN

slovenija 30.09.2010, Goran Klemencic, Predaja poslov med obstojeèim in novim vo Boštjan Tacol
Žirijo je prepričala njihova iniciativa Supervizor.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je prejela nagrado Združenih narodov za boj proti korupciji v regionalni skupini Evropa in Severna Amerika. Žirijo je prepričala njihova iniciativa Supervizor, spletna aplikacija, ki uporabnikom daje vpogled v tok denarja med javnim in zasebnim sektorjem, so sporočili iz ZN na Dunaju.

KPK je v kategoriji preprečevanja in boja proti korupciji v javni upravi prepričala žirijo, ki podeljuje nagrade s področja odličnosti v javni upravi UNPSA.
 

Kot poudarjajo v ZN, je analiza, ki jo je v okviru projekta Supervizor opravila KPK, izpostavila sporne prakse v proračunskih izdatkih, ki kažejo na korupcijo. Podatki so pokazali tudi, da v slovenskem poslovnem okolju manjka transparentnosti.

Pet kategorij

UNPSA je najbolj prestižno mednarodno priznanje za odličnost na področju javne uprave. Vsako leto nagrajuje ustvarjalne dosežke in prispevke institucij s področja javnega sektorja, ki vodijo do bolj učinkovite in odzivne javne uprave v državah po svetu. Nagrado podeljujejo v petih kategorijah.

Pri ZN ob tem izpostavljajo še vse večji pomen nagrade. Leta 2003 je bilo nominacij 81, letos pa že 600, kar je pomenilo 28-odstotno zvišanje v primerjavi z letom 2012. V projektu trenutno sodeluje že 82 držav.

Letos bo 47 javnih organizacij iz 28 držav nagrade prejelo 27. junija, ko bodo ZN slavili dan javne uprave. Podelitev bo potekala v Bahrajnu.

Komentarjev 16
  • mph 15:43 22.junij 2013.

    Ni sam kriv. Ni še čisto pojasnjen mehanizem okužbe z janšitisom. Nekateri smo imuni, nekateri so se morda preveč družili z obolelimi, pri nekaterih pa ni teh pogojev. :-) Zdravila pa še ni na vidiku. Ista bolezen sicer menda razsaja ...prikaži več tudi v Severni Koreji. :-)

  • Oxxo 14:31 22.junij 2013.

    Res si bolnik. Majke mi.

  • zic 13:33 22.junij 2013.

    in kaj pomeni????? popolnoma nič, ker se tipi še vedno, ne glede na ugotovitve, sprehajajo prosto po prešernu...mi smo pa budale, k za 500 evriča jebemo ježa.