Slovenija
110 ogledov

Krajnc bo tožil Požarja

Bojan Požar FOTO: Boštjan Tacol Žurnal24 main
Spopad urednikov. Po intervjuju s Kresalovo. Krajnc: "Dovolj imam", Požar: "Neumnost".

Bojan Krajnc, urednik in avtor oddaje Ugani, kdo pride na večerjo, bo tožil Bojana Požarja, urednika Pozareporta. Povod za to je včerajšnji odziv Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) na nedeljski intervju z nekdanjo predsednico LDS Katarino Kresal. V kritičnem odzivu je bilo med drugim zapisano, da je Bojan Krajnc format oddaje ukradel BBC-ju.

"ZNP v svojem pamfletu ponavlja laži, ki jih vseskozi objavlja Pozareport: da sem BBC-ju ukradel format oddaje. To je daleč od resnice. Edino, kar imata ti dve oddaji skupnega, je naslov. Obe sta si ga sposodili pri kultnem filmu Guess who's comming to dinner, ki ne govori o kuhinji, ampak o nestrpnosti. Doslej sem ta njegova podtikanja ignoriral, zdaj pa imam dovolj in ga bom tožil," nam je sporočil Bojan Krajnc.

"Neumnost. Naj si raje natančno prebere, kaj sem napisal. Zatekanje k tožbam novinarjev, ki spremljamo delo javne televizije, mu zanesljivo ne bo pomagalo pri snovanju originalnih formatov. Sicer pa sem to objavil že novembra lani. Ne vem, zakaj se razburja šele zdaj, po tem fiasku s Kresalovo. A ni to malo nenavadno?" odgovarja Bojan Požar.

Preberite še: ZNP obsoja oddajo s Kresalovo

Komentarjev 13
  • Trsten 10:07 23.februar 2012.

    Požar je edini normalen raziskovalen novinar. Dejan Karba je pravi lažov ne pa Požar. Kdor bere udbovska trobila ima oprane možgane. Tralala ti si že eden od opranoglavcev. Si pa res en srotek bogi.

  • tralala 18:21 22.februar 2012.

    Poglej, verjamem, da karkoli bom v repliko napisal, ne bo zaleglo, ampak ti dam samo to v razmislek: seštej naklado Dnevnika, Dela in Mladine in primerjaj z obiskanostjo gnojne jame pozareporta. Zraven požareporta, lahko seštaješ še naklade Demokracije in Reporterja ...prikaži večerja in ne dosega NITI 1/4 omenjih zgoraj. Tvoja pamet, prazen argument in zavedenost mi ne povesta nič - statistika pa pove vse.

  • juventus1897 18:14 22.februar 2012.

    Čimdelj iz Ljubljane??? Pa jaz ti pišem iz Ljubljane in VEM da bomo Zokijevo zadolževanje še leeeeeeetaaaaaaa plačevali...