Slovenija
33 ogledov

Kramar za Ultro izvedel iz medijev

Kramar je zanikal, da je v času, ko je bil šef NLB, vedel za Golobičevo povezano Žurnal24 main
Preiskovalna komisija DZ, ki se ukvarja z Gregorjem Golobičem, je zaslišala nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Marjana Kramarja, ne pa tudi Miloša Urbanijo iz Ultre.

Okoli 10. ure so začeli zasliševati Marjana Kramarja, ki pred pričanjem novinarjem ni želel dajati izjav. S seboj je pripeljal tudi odvetnika.

Ultra zmotila tudi Lahovnika
Matej Lahovnik je v pismu premierju zapisal, da se mu zdi javljanje z Ultro povezanih podjetij na razpise ministrstev in državnih institucij neprimerno, saj je delni lastnik Ultre Golobič. Več v članku Lahovnik odstopil kot minister.

Osem let se nista srečala
Dejal je, da Gregorja Golobiča sicer pozna, da pa se že kakšnih osem let z njim ni ne srečal ne slišal po telefonu – ne zasebno in ne službeno, zagotovo pa ne, ko je bil na čelu NLB, njegove besede in dogajanje opisuje naš novinar Janez Zalaznik.

Kramar ni vedel za Ultro
Kramar je potrdil, da Urbanijo pozna. "Seveda, saj živi v isti vasi kot jaz," je povedal. Urbanija je sicer povedal, da je Kramar njegov osebni prijatelj. Kramar pa je na zaslišanju postregel še z izjavo, da v času svojega predsedovanja NLB ni vedel, da je Golobič solastnik Ultre, in da je to izvedel šele iz medijev. Sejo so ob 10.30 prekinili, tako da Urbanija ni bil zaslišan.

Preiskovalna komisija namerava zaslišati več kot 30 oseb. Prvi je bil zaslišan sam Golobič, ki je preiskavo označil za poskus političnega obračunavanja z njim in stranko Zares.

Včeraj zaradi nesklepčnosti prekinili sejo
Preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanec SDS Rudolf Petan, je včeraj zaslišala Ireno Juvan in Aleksandra Vozla iz NLB. Sejo so zaradi nesklepčnosti prekinili sredi zaslišanja predsednika komisije DZ za nadzor javnih financ Andreja Vizjaka. Poleg Kramarja, ki je mesto predsednika NLB zapustil januarja 2009 z nagrado milijon evrov, je bil kot priča na sejo Petanove preiskovalne komisije vabljen tudi nekdanji predsednik nadzornega sveta NLB Igor Marinšek, a se je opravičil.

Preiskavo v zvezi z ravnanjem ministra in predsednika Zaresa Golobiča so zahtevale opozicijske SDS, SNS in SLS. Menijo, da se je Golobič tako izognil plačevanju davkov v Sloveniji, obenem pa ga sumijo še klientelizma in koruptivnega ravnanja za pridobitev posojil ter poslov za podjetja v skupini Ultra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.