Slovenija
64 ogledov

Kranjčan ostal brez vozila

primorska 09.10.2007, fernetici, mejni prehod, policija, foto: Barbara Milavec Barbara Milavec
Kranjski policisti so zasegli vozilo moškemu, ki je brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi drugimi tablicami. Za tovrstno ravnanje lahko globe dosežejo 1.500 evrov.

Včeraj okoli 21. ure so policisti ustavili 37-letnega Kranjčana, ki je vozil neregistrirani osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene druge registrske tablice. Poleg tega je moški vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu avtomobil zasegli, saj je s tem, ko je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, storil hujši prekršek.

Zaradi kršitve prometnih pravil bodo policisti proti vozniku na pristojno okrajno sodišče vložili obdolžilni predlog. Vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja se kaznuje z globo 500 evrov. Globa v višini 500 evrov je predpisana tudi za vožnjo neregistriranega vozila, kot tudi za uporabo drugih registrskih tablic.

V enem mesecu že 17 zasegov vozil

Od 1. septembra, ko je začela veljati sprememba zakona o pravilih cestnega prometa glede zasega motornega vozila, so gorenjski policisti zasegli že 17 vozil. Od 1. januarja 2012 pa so zasegli 165 motornih vozil in s tem preprečili udeležbo v prometu hujšim kršiteljem prometnih pravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.