Slovenija
29 ogledov

Kranjčevičevo ozvezdje

Letos mora Ivica Kranjčevič globok minus spremeniti v vsaj 28 milijonov evrov pl Žurnal24 main
Združevanje. Mobitel in Telekom eno šele po soglasju delavcev in lastnikov.

Obrat. S 1. julijem naj bi se Mobitel in Telekom dokončno zlila v eno, je včeraj napovedal prvi mož Telekoma Ivica Kranjčevič. A za zdaj ima uprava za projekt Orion le soglasje nadzornikov.

Telekom + Mobitel = 150 milijonov evrov sinergij si Kranjčevič obeta od združitve.

Do konca marca naj bi, čeprav je med zaposlenimi veliko negodovanja, nasprotovanja in strahu, kaj jih čaka, soglasje za združitev dala še oba sveta delavcev. Zadnji korak pa bo skupščina, na kateri naj bi se o združitvi izrekli še lastniki; največji je država. Tudi tu se menda še lahko zaplete.

preiskava | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Odpuščanja po 1. juliju

V Telekomu so zaradi projekta Orion število vodilnih, ki imajo individualne pogodbe, že zmanjšali s 50 na 35. Za odpravnine 140 ljudem, ki so pristali na odhod iz družbe, pa je šlo kar sedem milijonov evrov. "Med združevanjem se število zaposlenih v Telekomu in Mobitelu ne bo spreminjalo, nato pa," je včeraj ob pojasnjevanju projekta priznal Kranjčevič. Za koliko, ni razkril.

V praksi pa se bo zgodilo, da združena družba ne bo potrebovala po dveh pravnih in kadrovskih oddelkov ter dveh trženjskih služb in dveh klicnih centrov za pomoč uporabnikov, smo izvedeli. Do konca junija uprava računa, da bo s sindikati izpogajala tudi novo kolektivno pogodbo ter tako izenačila pravice in bonitete zaposlenih v novi združeni družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.