Slovenija
11 ogledov

Kranjska občina korak bliže gozdičku

Gozdiček je že ob malo večji prireditvi v kranjskem športnem parku povsem zatrpa Žurnal24 main
Mestna uprava. Podpisala dogovor, s katerim bi lahko kmalu pridobila zemljišče ob športnem parku.

Razvoj. Gozdiček nasproti balinišča na kranjskem stadionu bi lahko kmalu postal občinski. Mestna uprava ga želi pridobiti za nadaljnji razvoj športnega parka, legalizirati divje parkiranje in tako zagotoviti dovolj parkirišč za potrebe predvidene 
nove tribune.

Dogovor o menjavi

Gozdiček je v lasti Janeza Strupija, s katerim je občina podpisala dogovor o ureditvi medsebojnih odnosov. “Končno se nam je uspelo dogovoriti. To je velik uspeh,” ni skrivala zadovoljstva podžupanja Nada Mihajlovič, ki je spomnila na podobne poskuse v preteklosti.

Občina se s pogodbo zavezuje, da bo v zameno zagotovila nadomestno kmetijsko zemljišče, Strupi pa se je med drugim odpovedal pritožbi na gradbeno dovoljenje za novo tribuno, ki bi lahko ogrozila vlogo za pridobitev državnih sredstev, je razkrila Mihajlovičeva.

Nadaljnji koraki
Zemljišče je veliko okrog sedem tisoč kvadratnih metrov. Mestna uprava bo v 30 dneh pripravila nabor ustreznih parcel, sledili pa bosta cenitev in menjava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.