Slovenija
20 ogledov

Kranjski vrtci v težavah

V petkovi gorenjski tiskani izdaji Žurnal24: Predlog podražitve.Zaradi kopičenja izgube bo občina prihodnje leto predlagala povišanje cene vzgojnega varstva.

Finance. Kranjski vrtci so se znašli v hudih finančnih težavah. Eden od največjih javnih zavodov na področju predšolske vzgoje v Sloveniji ima za skoraj pol milijona evrov neporavnanih obveznosti. Se pa stanje po včerajšnji občinski finančni pomoči umirja.

490 tisoč evrov je decembra znašala izguba Kranjskih vrtcev.

Naraščajoči stroški
''Gre za likvidnostne težave,'' je povedal vodja občinskega oddelka za družbene zadeve Uroš Korenčan in pojasnil, da so se vrtci znašli v razmerah, ko je odhodkov občutno več kot prihodkov. Ugotovili so, da ekonomska cena ne pokriva več stroškov, hkrati je opazno zamujanje staršev s plačili, izguba pa se je kopičila tudi zaradi stroškov povečanega vpisa.

Ves čas narašča
Izguba. Težave Kranjskih vrtcev so se začele že lani, ko je izguba znašala 244 tisoč evrov. Občina jih je poskušala omiliti z akontacijami, vendar je izguba ves čas naraščala in v začetku decembra znašala že dobrih 490 tisoč evrov.

Gre na bolje
''Finančno se pobiramo, račune plačujemo, gre nam na bolje,” je dejala direktorica Kranjskih vrtcev Irena Pavc, po mnenju Korenčana pa bodo novem letu potrebne spremembe. ''Mi smo omogočili premostitev največjih težav pri dobaviteljih in nemoteno obratovanje, že na začetku prihodnjega leta pa bomo predlagali spremembo cen. Zadnjič so se povišale pred skoraj dvema 
letoma,'' je sklenil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.