Slovenija
5106 ogledov

Krek o političnih pritiskih nanj

Milan Krek Nebojša Tejić/STA
Bo Milan Krek podal odstop?

V medijih so zaokrožile informacije, da namerava direktor NIJZ Milan Krek podati svoj odstop. Ta je za STA poudaril, da politika nanj pritiska, naj odstopi, a tega ne namerava storiti. Odstopil, kot pravi, ne bo, ker na položaj ni bil imenovan politično, pač pa na podlagi strokovnih kompetenc.

O odstopu direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje je poročal portal Necenzurirano, ki je navajal, da je Krek odločitev sprejel po četrtkovem sestanku z novim ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom.

Bešič Loredan je ob robu novinarske konference ob predstavitvi načrta reorganizacije ministrstva danes potrdil, da sta se s Krekom v četrtek res sestala. Med drugim mu je, kot je dejal, predstavil vlogo, v katero "bodo postavili NIJZ". "Nisva pa se pogovarjala o njegovih korakih, to bi morali vprašati njega," je dajal in dodal, da o odstopu Kreka ni obveščen.

Na vprašanje, če ga morda namerava razrešiti sam, je poudaril, da je to v pristojnosti sveta zavoda NIJZ, v katerega je vlada na prvi seji v sredo ponoči sicer imenovala nove svoje predstavnike.

Ugibanja sprožil Golob

Na menjavo Kreka na čelu direktorja NIJZ so sicer konec aprila, po volitvah v DZ, kazale izjave premierja Roberta Goloba. V pogovoru za oddajo Tarča na Televiziji Slovenija je namreč namignil, kdo bi utegnil zasesti nekatera ključna mesta. Med drugim je dejal, da na čelu NIJZ znova vidi nekdanjega direktorja inštituta Ivana Eržena.

Ta je v kratkem odzivu za STA na vprašanje, ali bi bil ponovno pripravljen prevzeti to funkcijo, tedaj zapisal, da "če se bo Milan Krek odločil za odstop, je potem to ena od možnosti rešitve, vsaj začasne".

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 22
  • jezero 06:49 06.junij 2022.

    Hodita Krek in Beovićeva skupaj na kavo? Da Katero rečeta?

  • bobubob 14:58 04.junij 2022.

    Prodano telo. Duše itak nima.

  • Gandi123 14:16 04.junij 2022.

    Dvorski dobavitelj dr.Crack je mislil, da bo sedaj dobavljal Levici.😂

Sorodne novice