Slovenija
13687 ogledov

Krek: "Sram me je, da živim med takimi ljudmi!"

Milan Krek Saša Despot
Direktor NIJZ je dejal, da se nasilja ne sme oproščati in tolerirati. Odzval se je tudi raper Zlatko.

Direktor NIJZ Milan Krek je v oddaji Osebno z Valentino Plaskan na Planetu spregovoril o svoji družini, trenutnih razmerah in dogodku z raperjem Zlatkom.

Krek: "To je bilo nasilje"

''Sram me je, da živim med takimi ljudmi, ki mi grozijo in ki živijo takšno življenje, da ne spoštujejo svojih državljanov in počnejo, kar počnejo, in pišejo, kar pišejo,'' je dejal in delil mnenje, da je nivo komunikacije v teh časih nižji. Elektronske pošte z neprimernimi vsebinami tako večinoma ne prebira več.

Pred Planetove kamere je stopil tudi raper Zlatko, ki ga je pred letom dni na ulici ustavil, se predstavil kot novinar in ga ogovoril, pri tem pa snemal dogajanje. Tožilstvo je sicer marca zavrglo Krekovo kazensko ovadbo zoper njega.

''Z moje strani nikoli ni bilo nič na osebni ravni. Verjamem, da je v zelo, zelo težki poziciji. Zdaj ni enostavno biti v njegovi koži,'' je povedal Zlatko, ki prav tako trdi, da je bil že večkrat deležen nasilnih dejanj.

''Slovenci se moramo absolutno distancirati od vseh vrst nasilja, in to je bilo nasilje,'' se je na video odzval Krek. Kot je dejal, se nasilja ne sme oproščati in tolerirati: ''Slabo je, da je sporočilo za vse mlade, da so lahko nasilni, da se lahko opravičijo, potem pa se jim oprosti.''

Virus je skupni sovražnik vsem

"Imamo enega skupnega sovražnika in to je virus. Kakršnokoli strankarsko opredeljevanje levo ali desno pri tem virusu je popolnoma nepomembno, ker virus nima ne partijske knjižice in tudi ne članke izkaznice katerekoli politične stranke," je dejal.

''Moja dolžnost je, da Slovencem povem, kaj nas čaka, kakšni so problemi in rešitve. Moja naloga ni, da stvari olepšujem,'' je orisal svoje dolžnosti pri opravljanju funkcije. "Moram povedati, da se od prvega maja, odkar sem prevzel to funkcijo, nisem še nikoli sprostil. Nisem bil na dopustu, nisem bil na bolniški. Delam praktično vsak dan," je o svojem delu izdal Krek. Izrazil je še upanje, da bo njegova družina te pritiske zdržala še naprej.

dezurni@styria-media.si

Covid-19 Covid-19 Slovenija Slabe novice: Spet imamo rast v primerjavi s preteklim tednom
Komentarjev 44
  • igor45 21:44 17.november 2021.

    A je g. Krek mogoče že slišal za Luca Montagnierja, virologa, nobelovega nagrajenca za medicino? Ah, saj res, on posluša samo nagrajence iz partijske šole Grosuplje/Kumrovec, ha ha....

  • hubertfast 06:18 16.november 2021.

    A ta Krek je še tu? Naj gre v penzijo

  • Željko 23:19 15.november 2021.

    Samo državljanska vojna nas lohka prečisti, da odstranimo to levo drhal iz naše države