Slovenija
114 ogledov

Kriminaliste zanima Maher

Ivan SEvljak Suzana Kos
Upravna enota. Je pohitela zakonito?

Na piranski upravni enoti so imeli obisk. Po naših informacijah kriminalisti preiskujejo “zadevo Maher”, na naša vprašanja pa Nermin Dedič, ki na koprski policijski upravi vodi preiskave s področja kriminalitete v javni upravi in smo ga včeraj na upravni enoti srečali tudi sami, ni želel odgovarjati.

Spomnimo, upravna enota je prejšnji mesec v dveh dneh od vložitve odločila o vlogi Igorja Maherja za legalizacijo “kleti” na kmetijski parceli nad Sečoveljskimi solinami, za katero minister z najkrajšim mandatom doslej sicer trdi, da je namenjena “shranjevanju freze in prezimovanju ženinih sadik”. Več Maherjevih znancev, s katerimi smo se pogovarjali in so pri njem v prostorih na naslovu Seča 16 a tudi bili, pa trdi, da ima v vkopanem objektu opremljene bivalne prostore – kuhinjo in dnevno sobo. Dejansko stanje objekta torej ne ustreza navedbam v vlogi, ki jo je podal na upravno enoto.

Maherjeva med 40

Hitrost upravne enote, ki je ekspresno presodila, da glede na določila Černačeve uredbe dovoljenje za Maherjev objekt ni potrebno, je očitno zmotila tudi kriminaliste. Od uveljavitve Černačeve uredbe so na upravni enoti dobili blizu 350 vlog za legalizacijo nezahtevnih objektov in okoli 40 so jih, tako kot Maherjevo, zavrgli. Načelniku Ivanu Seljaku je sicer potekel mandat in čaka na (morebitno) novo imenovanje. Poleg njega so se prijavili še štirje kandidati.

Komentarjev 4
  • robrobbie10 10:34 09.april 2013.

    za tega seljaka nevem....ma kdo je takrat bil glavni jack ko je Turk gradil na parecagu....?.....največja baraba skorumpirana..škoda da glede tega nimamo kitajska pravila...ker bi K Malliju šla glava....še premalo je dobil...

  • suzana.kos 10:24 09.april 2013.

    kojak, kritika leti na inšpekcijo, ne na upravno enoto... ali pa na butasto zakonodajo, da upravna enota ne preverja kaj dejansko v naravi je, če hoče kdo kej legalizirati...

  • zcmr 09:13 09.april 2013.

    Vsi mi delamo po nasi vesti...Le da eni imamo vest taksno drugi drugacno ta tretji pa....