Slovenija
42 ogledov

Kriminalisti na občini, direktorja pridržali

Primorska 27.10.09, poljsak marjan, foto: nace novak Nace Novak
Kriminalistična preiskava se nanaša na razpis za delovno mesto iz leta 2011, po neuradnih podatkih pa naj bi pridržali direktorja občinske uprave.

Občino Ajdovščina so danes obiskali kriminalisti. Kot je pojasnil ajdovski župan Marjan Poljšak, se preiskava nanaša na razpis za delovno mesto iz leta 2011. Poljšak o imenih ni želel govoriti, potrdil je le, da sam ni v preiskavi. Kot so navedli na novogoriški policijski upravi (PU), so kriminalisti eni osebi odvzeli prostost.

Eden se je pritožil 

V zvezi s kadrovskim razpisom, ki naj bi bil razlog za današnji obisk kriminalistov na občini, je tamkajšnji župan pojasnil, da se je na delovno mesto prijavilo več oseb, eden od neizbranih kandidatov se je na izbor pritožil, zaradi česar je občino že obiskala delovna inšpekcija, danes pa še kriminalisti.

Poljšak zaradi zaščite integritete ljudi in kriminalistične preiskave, ki še poteka, o imenih ni želel govoriti, prav tako ne o podrobnostih. Sam pa meni, da ne gre za kriminalno dejanje.

Zloraba položaja 

Potek preiskave v prostorih ajdovske občine so potrdili tudi na PUi Nova Gorica. Kot so pojasnili, kriminalisti opravljajo hišno preiskavo na občini na podlagi odredbe pristojnega sodišča zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in ponareditve ali uničenja uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva.

Pridržan direktor 

V sklopu omenjene hišne preiskave so novogoriški kriminalisti eni osebi odvzeli prostost. Po podatkih medijev naj bi kriminalisti pridržali direktorja občinske uprave Janeza Furlana.

Omenjena preiskava sicer še poteka, podrobnosti zaradi varovanja interesa preiskave zato ne morejo posredovati, so še sporočili z novogoriške PU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.