Slovenija
40 ogledov

Kriminalisti obiskali Gregorja Viranta

Slovenija 04.11.2013 Gregor Virant, sestanek ministra za notranje zadeve Viranta Saša Despot
S Policije so potrdili, da so bili danes preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada na Fakulteti za upravo, kjer so zbirali obvestila v predkazenskem postopku, ki ga vodijo zaradi suma kaznivih dejanj

Danes zjutraj so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na Fakulteti za upravo obiskali tamkajšnjega profesorja Gregorja Viranta.

Po naših informacijah ga niso obiskali kot osumljenca, ampak kot osebo, ki lahko pri preiskavi pomaga s konkretnimi informacijami. Kot nekdanji notranji minister je namreč sodeloval na dopisni seji, kjer naj bi se Alenka Bratušek samooklicala za kandidatko za evropsko komisarko.

Potrdili, da so bili na fakulteti

Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretno fizično osebo, nam zaradi varstva osebnih podatkov na policiji niso mogli dati. “Potrdimo vam lahko le, da so bili danes preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada na omenjeni fakulteti, kjer so zbirali obvestila v predkazenskem postopku, ki ga vodijo zaradi suma kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti,” dodaja predstavnik policije Drago Menegalija.

Kot smo pisali, so preiskovalci NPU že 11. marca s preiskavami na več lokacijah preverjali okoliščine izbire Bratuškove za kandidatko za evropsko komisarko. Kriminalisti so tedaj opravili preiskavo pri predsednici Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB). Preiskavo so opravili na njenem domu v Kranju, prišli pa so tudi na sedež stranke in v državni zbor, kamor je že prispela tudi Bratuškova. Kriminalisti pa so hišno opravili tudi v prostih Vlade Republike Slovenije, kjer naj bi se zadržali v generalnem sekretariatu. 

Komentarjev 1
  • jezero 07:37 28.marec 2015.

    Na tej fakultete bi kriminalisti morali obiskati in pregledati njene račune Stanke Setnikar Cankar, brezsramni roparki državnega denarja. Preiskovalni zapor ji ne bi škodil!