Slovenija
685 ogledov

Kriminalisti preiskujejo: So vdrli v elektronsko pošto ministrice?

Ksenija Klampfer Saša Despot
Na ministrstvu za delo sum napada na informacijski sistem.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so danes dopoldne ugotovili, da do službene elektronske pošte ministrice, ki opravlja tekoče posle, Ksenije Klampfer lahko dostopajo številne nepooblaščene osebe, so poročanje Kanala A za STA potrdili na ministrstvu. Dogodek so že prijavili policiji.

Žan Mahnič Vohunjenje Slovenija Generalna direktorica policije bo Mahniča prijavila

Na policiji so potrdili, da so bili kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana danes obveščeni o sumu kaznivega dejanja napada na informacijski sistem v eni izmed državnih ustanov. Kriminalisti še intenzivno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, več podatkov pa trenutno zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati, so za STA pojasnili na policiji.

Ksenija Klampfer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Naklonsky 17:14 22.februar 2020.

    ..do elektronske pošte Ksenije Klampfer lahko dostopajo številne nepooblaščene osebe,,, Ja, pa ja. Ta Ksenija je res ene Ksenija. Elektronska pošta (mislim da uporabljajo LNotes) je odvisna samo od dveh: uporabnice, ki ne skrbi za svoje geslo ali sistemskega inženirja. ...prikaži več. Lahko da je skopirana .id datoteka (z geslom)., ki ga je nekdo videl ali je bila uporabnica preveč radodarna.

  • robip44 09:09 22.februar 2020.

    SDS je izvedla tihi državni udar.......to je danes vsem jasno......no razen sektašem, ki ne vidijo, da podpirajo kriminalca, ki že 30. let škodi nam vsem.........

  • kapibara1 19:09 21.februar 2020.

    Vs eživo se dogaja temu ministrstvu.. samo Rusko odlikovanje ministrice se pa ne omenja..