Slovenija
10209 ogledov

Krisu prestavili prvi pregled

Kris odhod z Brnika Saša Despot
Novo glede zdravljenja malčka Krisa.

Krisa Zudicha, ki trpi za spinalno mišično atrofijo in je s starši v sredo odpotoval v ZDA, bi moral včeraj prvič pregledati zdravnik, vendar so pregled zaradi prezasedenosti zdravnika, prestavili na torek, je poročal Pop TV. 

Krisa naj bi zdravili v kliniki UCLA (The University of California) v Los Angelesu. Na kliniki morajo najprej opraviti preiskave na podlagi katerih se bodo odločili, kdaj mu bodo lahko aplicirali več kot dva milijona evrov vredno zdravilo, ki naj bi ustavilo bolezen.

Kris se v ZDA sicer dobro počuti, starša v Slovenijo pošiljata sončne pozdrave. 

Kris Zudich, za katerega je denar za zdravljenje zbirala vsa Slovenija, naj bi na kliniki ostal od dva do štiri mesece. Iz društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so sporočili, da je družina od klinike UCLA že prejela račun za zdravilo v višini  2.234.031 dolarjev.

Sredstva zbrali v pičlih 150 urah Društvu Palčica Pomagalčica je z neverjetnim odzivom v le 150 urah za zdravljenje Krisa uspelo zbrati neverjetnih 3,8 milijona evrov.
Ker se je izkazalo, da društvo nima statusa humanitarne organizacije, bi moralo od zbranega zneska plačati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar pomeni dobrih 950 tisoč evrov, približno enaki znesek pa bi morala plačati še Krisova družina kot prejemnica donacije. Zato je društvo z Zvezo prijateljev mladine podpisalo donatorsko pogodbo, s katero je ZPMS prevzela donatorska sredstva v višini 2.300.000 evrov za plačilo zdravila.
Stroške za let je prevzel srbski poslovnež Milodrag Kostič.

Kris trenutno v breme ZZZS prejema zdravilo Spinrazo za spinalno mišično atrofijo, zaradi katerega se mu stanje sicer izboljšuje, a starši polagajo upe na revolucionarno zdravljenje z novim zdravilom Zolgensma v ZDA, saj v Evropi preko Evropske agencije za zdravila še ni registrirano za promet v EU. 

 

 

Komentarjev 10
  • mojglas 16:12 10.november 2019.

    Res ste ljudje grdi z komentarji...favšija dela svoje, predvidevam da niti centa niste namenili temu sočloveku. Podpiram to kampanjo, da je fant dobil priložnost živeti! Ne veš kaj se bo izcimilo, a vsak starš ki ima rad svojega otroka naredi ...prikaži več vse, kljub posledicam ki pretijo. So se znali oglaševati in izpostaviti problem, kar drugi ne znajo. Fant ima pa to vrlino, da se mu vidi volja do življenja, kar je stopilo marsikateri srček. Dajmo Kris!!

  • Kmodri 00:25 10.november 2019.

    En ljubek pamž ma za sabo celo mafijo,medtem ko jih 1000 sanja, da bi jim kdo medijsko pomagal...

  • Kmodri 00:22 10.november 2019.

    Pri žurnalu24 je cenzura....