Slovenija
26 ogledov

Kritično le na podravski

Žurnal24 main
Vikend na cestah. Večjih zastojev na Darsu ne pričakujejo, ti bodo konec julija in avgusta.

"Kar se tiče zastojev, ne pričakujemo nič hujšega, le na podravski avtocesti pri Ptuju pričakujemo večkilometrske zastoje vse poletje," pravi Brane Nastran s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Zaradi avstrijskih počitnic bo povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, predvsem na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje. Pri Karavankah so lahko zastoji med cestnim odsekom Brezje–Podtabor. 

Marjeta Ćelić iz Hrvaškega avtokluba (HAK) sporoča, da pričakujejo povečan promet vozil na avtocesti Zagreb–Karlovec, še posebno pred cestninskimi postajami Lučko in Bosiljevo–Split–Ravča ter na cestah proti trajektnim pristaniščem. 

Pripravite se na pot
 
"Poskušajte se izogniti velikim prometnim konicam ob koncu tedna in se na pot odpravite v petek zvečer ali ponoči ali zelo zgodaj zjutraj v soboto," svetuje Nastran. S seboj imejte tudi veliko tekočine in zdravila, ki jih jemljete.

"Preden pa greste na daljšo pot, s seboj v avto vzemite zemljevid ter se na prometno-informacijskem centru na številki 1790 pozanimajte o tem, kakšna je pot, med potjo pa o alternativnih možnostih," zaključi sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.