Slovenija
4937 ogledov

Kritizirala prostovoljen trud domačinov

Sneg Profimedia
Nehvaležnost obiskovalke so delili na Facebook strani.

Letošnja zima je radodarna s snegom, žal pa zaradi znanih razlogov ljubitelji tega letnega časa zimskih radosti na smučiščih ne morejo biti deležni. 

Prva smučišča so v letošnji sezoni zagnala naprave v drugem tednu decembra, najprej ob dovoljenju za obratovanje le vlečnic in sedežnic, ne pa tudi krožno kabinskih žičnic. Te so lahko začele voziti potnike 15. decembra, že 23. decembra pa so se morale vse žičnice v skladu z vladnim odlokom ustaviti. Ponovno so jih lahko upravljalci zagnali 1. januarja, a le za smučarje z negativnim testom na novi koronavirus. Po le sedmih dneh delovanja so nato naprave na smučiščih 8. januarja spet obstale.

Izjemoma jih lahko uporabljajo kategorizirani in profesionalni športniki, trenerji in drugo osebje za izvedbo tekem in treningov. Izjema so tudi prevozi oseb z žičniškimi napravami za nujno oskrbo, medicinsko pomoč, zaščito in reševanje.

Ponekod po Sloveniji so vendarle uredili tekaške proge, kjer se zaradi prepovedi prehajanja meja večinoma rekreirajo lokalni prebivalci. Tako je tudi v Mojstrani. Tamkajšnje smučišče je na svoji Facebook strani vendarle delilo neprijetno izkušnjo z eno izmed uporabnic tekaške proge. 

Poudarjajo, da je tekaško progo, parkirišče in sankališče s svojo mehanizacijo in na svoje stroške za lokalne prebivalce uredilo podjetje Zajšek. Ne podijo niti hvaležnih obiskovalcev od drugod. Vsaj takšnih, ki znajo ceniti njihovo delo. 

Gospa, ki jim je poslala kritiko na ureditev proge, ki jo je sicer uporabljala brezplačno, poudarjajo, da k njim ne sodi. 

Smučišče Mojstrana - FB objava | Avtor: Facebook Facebook
Smučišče Mojstrana - FB objava | Avtor: Facebook Facebook

 

To pa dobiš v zahvalo, od nekoga kateremu v bistvu tekaška proga sploh ni namenjena,tekaško progo , parkirišče in...

Posted by Smučišče Mojstrana on Saturday, January 16, 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 18:35 17.januar 2021.

    jest tej gospej predlagam. da naj pride še enkrat gor v Mojstrano, sedaj naj namesto smučj prnese orodje in pokaže domačinom, kako naj se zrihta progo, potem pa naj nas vse povabi na oceno, kdo ma boljšo. aja pa migrede ...prikaži veče se lahko pri naslednjem obisku ostavi še pri drsališču, kjer je "pušcica" za prostovolne prispevke in naj jo napolni do vrha, po metodi slovesnkih škofov, najmanj pedesetaka.

  • munja 11:17 17.januar 2021.

    Tisti, ki niso zadovoljni, naj ostanejo doma. Najlažje je kritizirat.

  • Skipi 10:52 17.januar 2021.

    In to jamra ljubančanka ki sploh nima tam kaj iskat.