Slovenija
78 ogledov

Kriv obrekovanja

42 ur svetovanja in analiz je Gorazd Marinček zaračunal Špeli Smuk in Jožetu Hri Žurnal24 main
Zasebna tožba. Marinček: Kastelic je z obrekovanjem porušil moj poslovni ugled.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je bil v četrtek na okrožnem sodišču spoznan za krivega kaznivega dejanja obrekovanja in obsojen na pogojno kazen dveh mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta. Njegov odvetnik Dean Babič je na odločitev sodišča že napovedal pritožbo.

Imel posledice
Kastelica je tožil Gorazd Marinček, in sicer zaradi obdolžitve v članku, objavljenem v Glasilu občanov Občine Trebnje januarja 2009, da je kot samostojni podjetnik (Poslovne storitve Gorazd Marinček) občinskima svetnikoma Špeli Smuk in Jožetu Hribarju izstavljal fiktivne račune. “Torej račune brez opravljenega dela. To je kaznivo dejanje v poslovnem svetu. Trdim, da sem svoje delo pošteno opravil, po takrat veljavnih predpisih v Občini Trebnje pa so imeli svetniki pravico do nadomestila določenih stroškov,” je povedal Marinček in dodal, da mu je bila s tem člankom povzročena tako materialna kot nematerialna škoda.

Ne čuti se krivega
Kastelic je v zagovoru povedal, da se ne čuti krivega očitanega dejanja. Babič pa je pojasnil, da je več elementov, ki nakazujejo na to, da storitev nikoli ni bila opravljena. “Poleg medsebojne strankarske oziroma društvene povezanosti med temi osebami (Marinček, Smuk in Hribar so vsi člani istega društva oziroma stranke, op. a.) smo videli, da ne obstaja nobena pogodba, račun nikoli ni bil plačan. Izstavitev računa se ujema z obdobjem, ko je veljal pravilnik, ki je določal povračilo občinskim svetnikom,” je med drugim izpostavil Babič

Kastelica sicer tožita tudi Smukova in Hribar, ker naj bi ju v istem članku razžalil, a se glavna obravnava še ni začela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.