Slovenija
19 ogledov

"Kriv predvsem Popovič"

"Vztrajam pri svoji kandidaturi za koprskega župana; v Ankaranu pa moja družina Žurnal24 main
Da 10. oktobra v koprski občini ne bo volitev, je kriv predvsem aktualni župan, ocenjuje njegov glavni protikandidat Starman.
Kaj so odločili
Zadržanje. V petek je ustavno sodišče odločilo, da volitev v koprski občini in Trebnjem ne bo, dokler ne sprejme dokončne odločitve glede zakona o ustanovitvi občin in njihovih območij. Zadevo bo obravnavalo prednostno; naslednja seja ustavnega sodišča je 18. septembra.

"Vztrajam pri svoji kandidaturi za koprskega župana. In če me že sprašujete, ali bi morda raje kandidiral za župana Ankarana zaradi interesov svoje družine, vam odgovarjam, da bi raje videl, da koprska občina ostane enotna. O domnevnih interesih družine Starman v Ankaranu pa govori le en človek," razmere po petkovi odločitvi ustavnega sodišča komentira skupni kandidat levice Janez Starman.

Ankaran naj bo prijateljski
Če se bo Ankaran res odcepil, bo Starman poskušal storiti vse, da bo nova občina Kopru najbolj prijateljska. “Vsa zgodba odcepitve ima korenine predvsem v nerazumevanju zdajšnjega vodstva občine do vprašanj, pomembnih za Ankarančane. Za vse je kriv predvsem Boris Popovič,” dodaja. Kako bo odločilo ustavno sodišče, ne špekulira.

Odločitev ustavnega sodišča o zadržanju volitev v Kopru in Trebnjem je dobra, a mnogo, mnogo prepozna – zdaj pomeni mrtvi tek en teden pred začetkom volilne kampanje.
Olga Franca, kandidatka SLS
“Ne vem, kaj se mota v glavah ustavnih sodnikov, a kot pravnik ocenjujem, da obstaja relativno visoka možnost, da bo Ankaran samostojen. Ustavno sodišče bo z vsebinsko odločitvijo pomagalo določiti, kakšen je pravzaprav status Občine Koper,” ocenjuje.

Boris Popovič pa pravi, da je bila odločitev ustavnih sodnikov pravzaprav pričakovana, čeprav je večina prebivalcev proti drobitvi občine. “Očitno sem v bistvu moteči element jaz in me je treba odstraniti; za to uporabljajo vsa sredstva,” meni. Odločitev občine je politično in ne ustavnopravno vprašanje, poudarja Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.