Slovenija
17 ogledov

Krivdo vali na delavce

Predsednik uprave Bruno Gričar v družbi Majde Marolt z območne organizacije ZSSS Žurnal24 main
Tom. Na predlog stečaja, ki so ga vložili delavci, uprava ni dala ugovora.

Uprava na predlog stečaja, ki so ga novembra na novomeško okrožno sodišče vložili delavci, ne bo ugovarjala, je na včerajšnjem zboru stavkajočih povedal predsednik uprave Bruno Gričar. Sam še vedno meni, da bi se zgodba lahko končala drugače.

Kje je država?
Razočaranje. Od 1. februarja Tomovi delavci nimajo plačanih prispevkov za socialno varnost. “Država ni nič vredna, za delavca se nič ne sekira. Kako sploh lahko dopušča kaj takega?!” se med drugim sprašujejo delavci.

Ima čisto vest
Podjetje ne gre v stečaj zaradi poslovnih razlogov, v ozadju se dogaja marsikaj,” je izpostavil, tega, kaj naj bi se dogajalo, pa ni pojasnil. “Pred dvema mesecema, ko smo imeli 500 naročil in v skladišču pripravljen material, sem delavcem dejal, da je zadnji čas, da začnemo normalno delati. Takrat bi se podjetje še dalo rešiti, a te volje ni bilo,” je dejal in dodal, da ima čisto vest. “V to podjetje sem veliko vložil, mogoče celo več, kot sem od njega dobil, in pošteno delal,” je pojasnil.

Ni pravično
Delavci so ogorčeni. “Ni pravično, da vali krivdo na nas,” so izpostavili. “Dobro se ve, da se v poslovne odločitve nikoli nismo vtikali. Delali smo, kakor nam je bilo naročeno. Ko smo videli, da stvari ne potekajo, kot bi morale, nismo videli druge rešitve, kot da vzamemo stvar v svoje roke in poskušamo iz tega izpeljati najbližjo možno rešitev,” je pojasnila Andreja Žago, predsednica sindikata v Tomu Mokronog.

Okoli 150 delavcev, ki s prekinitvami stavkajo od 27. septembra, zadnje plače pa so prejeli za avgust, zdaj čaka na sklep sodišča o stečaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.