Slovenija
17 ogledov

Kriza zmanjšala število naročil

V podjetju Uko Kropa dela 15 kovaev, ki še obvladajo vešine svoje obrti in sledi Žurnal24 main
V podjetju Uko Kropa imajo trenutno od 20 do 25 odstotkov manj naročil kot v enakem obdobju lani. Kljub temu odpuščanj ne bo.

Kot je dejal Tomaž Peternel, direktor Uka Kropa, gospodarsko krizo občutijo tudi v kovaštvu, vendar razmere še obvladujejo brez radikalnejših ukrepov. “Odpuščanj še ni bilo in računam, da tudi ne bodo potrebna,” je poudaril in dodal, da bodo težko dosegli lanske rezultate.

Lansko leto je bilo eno od uspešnejših, saj so ustvarili za milijon evrov prihodkov in leto zaključili s slabimi deset tisoč evri dobička. “Uspeli smo popraviti negativno stanje iz preteklosti in poslujemo brez izgube,” je pojasnil prvi mož kroparskega Uka.

Najdražja sto tisoč evrov
V podjetju je 20 zaposlenih, od tega 15 izučenih kovačev, ki izdelujejo 300 različnih kovanih izdelkov, največ svetil in ograj: “Od slovenskih podjetij prodamo največ kovanih izdelkov. Večino na domačem trgu, med tujimi pa prednjači hrvaški trg.” S kovanimi ograjami so opremili že več pomembnejših objektov v Sloveniji, najdražja do zdaj pa je po Peternelovih besedah stala sto tisoč evrov.

Na gospodarsko krizo in manjšo kupno moč so se odzvali tudi s cenejšo različico kovane ograje, ki je prav tako izvirna, kupec pa jo lahko postavi sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.