Slovenija
33 ogledov

Krka bi kupila Otočec

V Gradu Otočec je hotel s 16 sobami najvišje kategorije – s petimi zvezdicami.
Žurnal24 main
Naprodaj. Krka ga namerava kupiti. Ministrstvo: Med kupci še ni ustreznega.
Ko se bo zgodila prodaja na operativni ravni, bo Krka kupec tega gradu.
Jože Colarič, predsednik uprave Krke d.d.

Na seznamu devetih gradov v lasti ministrstva za kulturo, ki jih država namerava prodati, je tudi Grad Otočec, ki naj bi lastnika menjal že v prvem paketu, prihodnje leto. “Otočec je edini rečni grad v Sloveniji, poleg tega pa je najlepši. Ko se bo zgodila prodaja na povsem operativni ravni, bo Krka kupec tega gradu,” je povedal Jože Colarič, predsednik uprave Krke, d. d.

Bo odprt za javnost?
Kulturni spomenik. Grad Otočec je zaščiten kot kulturni spomenik državnega pomena. “Če bo izvedena prodaja, bodo zelo jasno postavljeni pogoji za vlaganja v grad, vsebine, ki bi se dogajale na gradu, in javno dostopnost,” so nam povedali na ministrstvu za kulturo.

Na ministrstvu še nič
Na vprašanje, ali so se kupci za Otočec že oglasili, so nam na ministrstvu odgovorili, da so že opravili številne razgovore, vendar do zdaj med ponudniki nihče ni ustrezal vsem pogojem, ki jih ministrstvo kot dober gospodar pričakuje. “V postopek prodaje bomo šli, ko bomo imeli dejansko evidentirane zainteresirane kupce za posamezne gradove,” je dejala Bojana Leskovar z ministrstva za kulturo.

Za dober milijon
Orientacijska vrednost Gradu Otočec, postavljena na podlagi cenitve iz leta 2006, je 1.171.000 evrov. Grad je leta 2008 Krka obnovila in za to namenila tri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.