Slovenija
5651 ogledov

Kršitve odloka: Ko sosed prijavi soseda

Policija koronavirus nadzor Profimedia
Policijska statistika ob podaljšanem koncu vikenda.

Policisti so spoštovanje odloka o omejitvah gibanja in zbiranja zaradi epidemije novega koronavirusa v podaljšanjem prazničnem vikendu preverjali v 11.308 krajih. Prejeli so 363 prijav, sami pa so zaznali 1089 kršitev.

Pri tem so izrekli 700 opozoril, zdravstvenemu inšpektoratu pa so odstopili 887 predlogov, so navedli na spletni strani policije.

Policisti še naprej opozarjajo, da namen nadzora ni kaznovanje ljudi, temveč upoštevanje priporočil strokovnjakov, zakonov in odlokov, ki odrejajo ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Navajajo, da ljudje opozorila oziroma odredbe policistov praviloma upoštevajo.

Če kršitelji ne upoštevajo odredbe policista, lahko policist uvede prekrškovni postopek v skladu z 22. členom zakona o varstvu javnega reda in miru, za katerega je zagrožena kazen med 333 in 625 evri.

V soboto, nedeljo in ponedeljek skupaj so policisti, kot je razbrati iz podatkov na spletni strani, uvedli 24 prekrškovnih postopkov po omenjenem členu zakona o varstvu javnega reda in miru.

Novi koronavirus Opozorila Svet Koronavirus bi lahko povzročil še razmah te bolezni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • SonnyBlack 00:44 15.april 2020.

    thja tak je to v nasi "Zloveniji"sosed zatozi soseda...zakaj?se sam ne ve...zsto ker so nam sprali mozgane in verjamemo takim ki nam mic po mic kradejo se dostojanstvo in solidarnost... potem se pa ne cudit da smo tu kje smo...