Slovenija
12 ogledov

Krško: Hrvatico ustavile šele bodice

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V bližini Krškega so ponoči policisti lovili hrvaško voznico, ki naj bi dvema Srboma pomagala pri nezakonitem prestopu meje. Ustavile so jo šele bodice, nam je sporočil bralec, potrdili pa so nam na policiji.

"Okoli enih zjutraj so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, opazili, da sta dve sumljivi osebi vstopili v mercedes s hrvaškimi registrskimi oznakami. Ker je obstajal sum, da sta osebi nezakonito prestopili mejo, pri tem pa naj bi jima pomagala voznica mercedesa, so policisti vozilo poskušali ustaviti," so nam povedali na Policijski upravi Krško.

Njo in policiste ustavile bodice
"Voznica, rojena leta 1967, državljanka Hrvaške, se na znake, naj ustavi, ni odzivala, zato so pri cestninski postaji Drnovo uporabili stinger, s katerim so avtomobilu predrli pnevmatike. Kmalu za tem se je ustavila, policisti so jo prijeli in pridržali, osebi, ki sta bili v vozilu, pa sta pobegnili iz avtomobila. Prijeli so jih dopoldne okoli pol devete ure v bližini avtoceste. Šlo naj bi za državljana Srbije, ki naj bi nezakonito prestopila mejo," so še povedali na policiji.

Dodali so, da postopek identifikacije še poteka, in potrdili, da je na stinger zapeljalo tudi policijsko vozilo. Poškodovanih ni bilo, na policijskem vozilu pa so se predrle pnevmatike.

"Gre za pomembno osebo"
O policijskem lovu nas je obvestil bralec. "Glasno se ugiba o povezavi hrvaškega podzemlja z umorom družine v Volovniku, ki je od kraja nočne racije oddaljen dva do tri kilometre oziroma gre za sosednji kraj. Morebiti gre le za nesrečno naključje, kljub vsemu pa lahko laično domnevam, da so glede na velikost in hitrost akcije v vsakem primeru iskali pomembno osebo," je zapisal.

"Nobene povezave ni," pa so na policiji zanikali govorice, da je nočni incident povezan z nedavnim umorom družine na Volovniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.