Slovenija
24 ogledov

Krško v Novo mesto

policija Saša Despot
Spremembe. PU Krško bo pridružena k PU Novo mesto. Bogovič: Nova zaušnica Posavju.

Aprila prihodnje leto naj bi ukinili Policijsko upravo (PU) Krško oziroma jo združili s PU Novo mesto, smo neuradno izvedeli, uradno pa so nam na Generalni policijski upravi potrdili, da naj bi se to zgodilo najpozneje do prve polovice prihodnjega leta.

Za več terenskih
Z združevanjem nekaterih policijskih uprav (tudi PU Slovenj Gradec in PU Postojna, op. n.) poskušamo zagotoviti bolj racionalno upravljanje kadrov in pridobiti čim več delovnih mest, namenjenih neposrednemu operativnemu delu na terenu,” nam je povedala Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije.

11 policijskih uprav je trenutno v državi, po reorganizaciji jih bo le osem.

Ob tem je poudarila, da z združevanjem policijskih uprav ne posegajo v lokalno organiziranost policije in ne ukinjajo policijskih postaj. “Število policistov se zaradi predvidene reorganizacije v lokalnem okolju ne bo zmanjšalo,” je pojasnila Droletova. Po njenih besedah naj bi reorganizacija pravzaprav prinesla za dve manjši policijski postaji policistov na terenu več.

Bogovič: Nesprejemljivo
Medtem ko Srečko Ocvirk, predsednik sveta regije Posavje, novice še ni želel komentirati, je Franc Bogovič, krški župan in poslanec, dejal, da je ta odločitev za Posavje kot pokrajino nesprejemljiva, saj je PU Krško ves čas uspešno delovala in pokrivala tudi 92 kilometrov državne meje z Republiko Hrvaško.

Nas pa ta poteza ne preseneča, ker od te vlade dobivamo le zaušnico za zaušnico. Menim, da ta združitev ne prinaša racionalizacije, temveč le prenos vodstvenih struktur in delovnih mest drugam. Gre za siromašenje regije, kar je gotovo v nasprotju z logiko skladnega regionalnega razvoja in decentralizacijo Slovenije,” je dodal Bogovič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.