Slovenija
3 ogledov

KŠK ob denar

Kako obsežen bo Teden mladih prihodnje leto, bo morda bolj jasno že prihodnji te Žurnal24 main
Sprememba. Zaradi preglasovanja bo Klub študentov Kranj v enem letu izgubil polovico sredstev.

Kranj. Do junija prihodnje leto bo Klub študentov Kranj (KŠK) prejemal za slabih 250 tisoč evrov manj sredstev od študentskega dela. Lani je sicer prejel nekaj manj kot 490 tisoč evrov.

Škisova reforma
Za takšno spremembo se je odločila skupščina Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis). Stari sistem je namreč sredstva po klubih delil po tako imenovanem zgodovinskem faktorju, pri čemer je bil KŠK ustanovitelj študentskega servisa, ki je prinašal dobršen del koncesijskih sredstev.

V KŠK se s spremembo, ki bo sredstva zdaj delila glede na število študentov v upravni enoti, sicer strinjajo, a bi želeli, da se znižanje sredstev zgodi postopoma, v nekaj letih. Vendar je 26 svetnikov od 50 glasovalo za amandma, da se sprememba uveljavi že v enem letu.

Strinjamo se s spremembo, ne strinjamo pa se z načinom, kako je bila sprejeta,” pravi predsednik KŠK Andraž Šiler. Kot je povedal, jim predsedstvo pred glasovanjem o sklepu ni dalo možnosti za posvet. Poleg kranjskega bo sredstva izgubilo še 12 klubov, 37 pa jih bo pridobilo.

Bo trpel Teden mladih?
Kateri projekti bodo morda ukinjeni in ali se bo zmanjšal njihov obseg največjega, Tedna mladih, Šiler še ne ve povedati. “Prihodnji teden bo upravni odbor dva dneva namenil prav razpravi o tem,” pojasnjuje. Razmišljajo pa že, da bi dodatna sredstva iskali na razpisih ter s pomočjo občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.