Slovenija
9719 ogledov

Kučan znova ostro nad Pahorja

Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan. Špela Mohorič
Milan Kučan meni, da je Pahor s svojim molkom in ignoranco raznim interesnim skupinam omogočal delovanje v škodo državljanov.

Kritično se je ob Pahorja v minulih dneh obregnil najprej predsednik SDS Janez Janša, nato še skupina intelektualcev z Borisom Vezjakom na čelu. S kritikami ni skoparil niti generalni sekretar vladne SMC Jože Artnak.

Borut Pahor Ne zasluži si Slovenija Ofenziva intelektualcev proti Borutu Pahorju

Pahor je za medije ocenil, da je ironično, da z levega pola sliši kritike na račun sodelovanja z desnico in obratno. A negativno kampanjo je pričakoval: "Približno tako je bilo tudi pred petimi leti, ko je imel tudi nekdanji predsednik Kučan neko stališče tik pred zaključkom kampanje. To so legitimne stvari," je dejal in izpostavil pomen podpore običajnih ljudi.

Kučan: Pahor se je sprenevedal in izmikal

"Ni šlo za stališče, s katerim naj bi bil posegel v predsedniško kampanjo," pa v sporočilu za javnost navaja Kučan. Po njegovih besedah je šlo za javno zaprosilo, naj pojasni svoja namigovanja o stricih iz ozadja, "pri katerih je zavestno dopuščal ugibanja, da je mislil mene". "Spomnil sem ga na zavezo državljanom, ki imajo pravico izvedeti, kdo potemtakem upravlja državo iz ozadij. Tudi danes mislim, da imajo to pravico," je zapisal.

"A Pahor je dosledno molčal, se sprenevedal in izmikal, tako kot ob številnih velikih malverzacijah, katerim je bil priča na najodgovornejših položajih v državi, od Teš 6 do pranja denarja v NLB. S svojim molkom in ignoranco je raznim interesnim skupinam tudi sam omogočal delovanje v škodo državljanov in to mu upravičeno očitajo njegovi kritiki z leve in desne," je bil oster Kučan.

Janez Janša Slovenija Janša o Pahorju: Volivci SDS glasovali zanj, ker je bil manj slaba ponudba

Predsedniške volitve, na katerih kandidira devet kandidatov in kandidatk, bodo v nedeljo, danes pa je že steklo tridnevno predčasno glasovanje. Ankete javnega mnenja sicer daleč največjo podporo kažejo ravno Pahorju, medtem ko se izzivalci prvenstveno borijo za vstop v morebitni drugi krog volitev, kjer pa se po mnenju analitikov karte lahko premešajo. Tako je bilo namreč ravno pred petimi leti, ko je Pahor v drugem krogu premagal takratnega predsednika in favorita Danila Türka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • borut08 21:01 19.oktober 2017.

    Jp se spet gredo politicne igrice.Dejstvo pa je,da je dolznost prijaviti kazniva dejanja organim pregona in pa tudi narodu predstavit imena barab tako pa zavaja in podpira kriminal,ker je isti.

  • Jagijagi1 20:58 19.oktober 2017.

    Zaradi Kučana nismo Švica

  • encijan 18:24 19.oktober 2017.

    kučko bejži se borit pod slamo, kot so se tvoji idoli "borili".

Sorodne novice