Slovenija
46 ogledov

Kuhinja v Elektro

Predstavniki delavcev in sindikata bodo danes nadzornikom povedali, kako ocenjuj Žurnal24 main
Izbira novega predsednika. Danes pred nadzorni svet sklep sveta delavcev, a že jutri menjave nadzornikov.

“Danes bomo nadzornikom predstavili skupno stališče sveta delavcev in sindikata o odnosu do aktualne uprave,” nam je povedal Valter Vodopivec, predsednik sindikata v Elektru Primorska. Vsebine sklepa še ni želel razkriti. “Korektno je, da najprej izvedo nadzorniki,” je dejal.

Vendar pa odločitve o novem predsedniku uprave po vsej verjetnosti ne bo sprejel nadzorni svet v sedanji sestavi, saj je na dnevnem redu jutrišnje skupščine predlog agencije za upravljanje kapitalskih naložb za zamenjavo treh (državnih) od šestih nadzornikov – državo zastopa še predsednik, dva pa zaposlene.

Pantoš: Ni še odločeno
Prav zaradi predčasno sklicane skupščine – po navadi potekajo avgusta – so se pojavili namigi, da želi aktualni predsednik uprave Julijan Fortunat, ki se znova poteguje za stolček, tako zagotoviti sebi naklonjeno razmerje sil v nadzornem svetu. Kritiki mu, kot pravijo naši viri, med drugim očitajo, da je v vrhu podjetja kadroval po sorodstveni in prijateljski liniji, to pa naj bi se odražalo tudi pri poslovanju.

“Ni res, da je neformalno že vse odločeno,” pa nam je zatrdil Miloš Pantoš, predsednik nadzornega sveta. Nadzornikom bo danes predlagal, naj z vsakim kandidatom opravijo intervju. “Upoštevati je treba vse vloge in ne popuščati raznim pritiskom,” je dodal. Zavrnil je tudi namige o pritisku na dva predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu.

Trije notranji, dva zunanja
Med šestimi prijavljenimi je pet kandidatov izpolnjevalo pogoje, po naših neuradnih informacijah sta se poleg Fortunata prijavila dva zaposlena na Elektro Primorska in dva zunanja kandidata, od katerih eden ni iz te stroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.