Slovenija
20 ogledov

Kulturna hrana za vse generacije

Kulturni center Janeza Trdine je ob jubileju združil moči z Javnim skladom RS za Žurnal24 main
Jubilej. Ob 15. obletnici Kulturnega centra Janeza Trdine se obetajo številne prireditve.

“Praznovali bomo dva jubileja, našo 15-letnico in 180. obletnico rojstva Janeza Trdine, po katerem kulturni center nosi ime. Z območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti prirejamo niz dogodkov, pripravili smo prireditve za vse generacije,” pravi Vesna Dular, direktorica novomeškega kulturnega centra (KC), in ob tem izpostavlja, da so vsi dogodki med 24. 11. in 3. 12. brezplačni.

V niz dogodkov so organizatorji med drugim uvrstili dve uprizoritvi predstave z naslovom Velikani, ki bosta na sporedu 24. novembra. Starejše osnovnošolce želijo z literarnim natečajem Zlatoper spodbuditi, da ustvarjajo novodobne bajke. Rok za prijavo je do petka, 19. novembra, podelitev nagrad 1. decembra pa bo popestrila razstava risb Jožeta Kumra. V sklopu jubileja bo 3. decembra tudi razstava fotografij Boruta Peterlina z naslovom Gorjanske bajke. Že v petek pa bo v kulturnem centru nastopil vrhunski glasbenik Stefan Milenković ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Koncert je razprodan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.