Slovenija
235 ogledov

Kupci razgrabili stanovanja v centru

JSS MOL prodaja stanovanj Levstikova JSS MOL
Najmanjše stanovanje se je prodalo 70 odstotkov nad izhodiščno ceno, najdražje stanovanje pa so prodali za 282 tisoč evrov.

Za tri stanovanja v središču mesta je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) prejel od deset do 19 ponudb, a pravi boj se je začel šele na dražbi, ki je sledila odpiranju ponudb.

JSS MOL prodaja stanovanj Gradišče | Avtor: JSS MOL JSS MOL

Prodaja stanovanja JSS MOL Gradišče | Avtor: JSS MOL JSS MOL
Najmanjše, 39 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje na naslovu Gradišče 8 (za Dramo) je imelo izklicno ceno 44.400 evrov, najvišja zavezujoča ponudba (prišlo jih je deset, ena prepozno) je bila štiri tisoč evrov nad izhodiščno ceno, stanovanje pa je bilo po dražbi prodano za 74.840 evrov, kar je 70 odstotkov nad izhodiščno ceno in skoraj dva tisoč evrov za kvadratni meter.

Najdražje stanovanje za 282 tisočakov

Za nakup 122 kvadratnih metrov velikega stanovanja v drugem nadstropju stavbe na Levstikovi ulici 9 je JSS MOL prejel 11 zavezujočih ponudb, ena je bila prepozna. Izhodiščna cena je bila dvesto tisoč evrov, najvišja zavezujoča ponudba 256 tisoč evrov, v dražbi pa se je stanovanje podražilo za 282 tisoč evrov, kar je 40 odstotkov nad izhodiščno ceno, za kvadratni meter pa je kupec odštel prek 2300 evrov.

JSS MOL prodaja stanovanj Slomškova | Avtor: JSS MOL JSS MOL

Na Slomškovi ulici 17 je JSS MOL prodajal 91 kvadratnih metrov veliko trisobno stanovanje v drugem nadstropju, za katero je prišlo 19 ponudb, ena po izteku roka. Izhodiščna cena je bila 120 tisoč evrov, najvišja ponudba 150 tisoč evrov, stanovanje pa se je nato prodalo za 167 tisoč evrov, kar je 40 odstotkov nad izhodiščno ceno in dobrih 1800 evrov za kvadratni meter.

Ker so po odpiranju zavezujočih ponudb izvedli še javno dražbo, je JSS MOL od kupcev iztržil 69 tisoč evrov več, kot bi, če bi sprejel najvišjo zavezujočo ponudbo.

Nekaj prodaj zapleta urejanje etažne lastnine

JSS MOL načrtuje še prodajo stanovanj na naslovu Zaloška cesta 15 in Pod ježami 20. "V načrtu prodaje sta tudi stanovanja v stavbi na naslovu Breg 22, Breg 8 in Vidovdanska cesta 1, vendar prodaja teh ne bo možna do ureditve etažne lastnine," so pojasnili na skladu.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Žurnalček 16:52 16.oktober 2016.

    To je le 200m stran od fakultet ! Dva študenta , stanovanje izplačano v 10 letih !

  • Notsocommon 05:18 16.oktober 2016.

    Kakšne bučke res - kdo je tako usekan, da odda višjo zavezujočo ponudbo od izhodiščne cene, če bo stanovanje v vsakem primeru prodano na javni dražbi.

  • McBobo 23:36 15.oktober 2016.

    Saj lahko pumpajo pa reklamirajo, da se je začela neka nepremičninska euforija, če so nekaj stanovanj prodali-verjetno sami sebi oz. povezanim, pa da bi še kdo skočil, da nebi zamudil ta "poceni" vlak, ker bodo nepremičnine samo še dražje. Ampak ...prikaži več dajte si že enkrat dopovedati in nehajte se še bolj v stroške metati, da slovenski narod nima več niti za burek, kaj šele za lastniška stanovanja. Najprej bo treba ustvarit delo in narod zaposliti, potem pa ja, višje cene stanovanj, do takrat pa sanja sv.....