Slovenija
17 ogledov

Kupčkanje že v teku

Volitve. Po nedeljskem slavju je Županova lista že računala in sestavljala koalicijo. Tudi z SDS.

Maribor. “Zagotovo se nam bo po ukazu Janeza Janše pridružila SDS. Pa DeSUS, in to je to,” so po zmagi Franca Kanglerja komentirali nekateri njegovi pripadniki.

Pivec je odprt za vse
Pripravljeni in odprti smo za vse koalicije, vendar bi zahtevali podžupansko mesto in uresničitev nekaterih svojih projektov,” je dejal Gregor Pivec, predsednik Mestnega odbora (MO) SDS.

Neuradno je sicer slišati, da naj bi bila koalicija sestavljena predvsem iz Županove liste, NSi, Ekipe za Maribor, SMS – Zelenih Evrope, Lipe in Liste gasilcev. “Ne dvomimo, da nam bo ponujeno mesto kot koalicijskemu partnerju,” je dejal tudi Valter Drozg, predsednik MO DeSUS.

Župan je sicer že pred časom napovedal, da se lahko v tem mandatu pričakuje manj poklicnih podžupanskih mest. Neuradno je slišati, da naj bi Milan Mikl zapustil delovno mesto vodje sekcije za vleko na Slovenskih železnicah in postal poklicni podžupan. Če bi bila sklenjena koalicija z SDS in DeSUS, bi, kot so prepričani poznavalci razmer, nepoklicna podžupana postala Jožef Koprivnikar in Janez Ujčič.

Od 22 do 71
Od 45 mestnih svetnikov ima največ mladih svetnikov Županova lista; njihova najmlajša Astrid Bah ima 23 let. Še mlajši je svetnik SD Matej Žmavc, ki je letos dopolnil 22 let. Najstarejši v vrstah svetnikov je 71-letni Valter Drozg iz DeSUS, najslavnejši pa je zagotovo nekdanji svetovni prvak v kikboksu Tomaž Barada, ki je prav tako član Županove liste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.