Slovenija
22 ogledov

Kupec morda, ko bo pol cenejši

novoles Jerca Božič Kranjec
Novoles. 15 milijonov previsoka cena. Kruhar Pucova meni, da bodo prodali, ko bo pol nižja.

“Nisem pričakovala, da se bodo donedavni najemniki (Novoles Plus v lasti Hit Prelessa iz Medvod, op. n.) javili na dražbo, saj je bila cena previsoka in povsem nerealna,” nam je po končani dražbi, na kateri je bila izklicna cena za kompleks Novolesa in Primare z opremo blizu 15 milijonov evrov, povedala Romana Kruhar Puc, stečajna upraviteljica.

Dodala je, da je razumljivo, da želijo upniki iztržiti čim več, toda ceno na koncu določi trg: “Tudi če bomo v soglasju z upniki ceno znižali za na primer 20 odstotkov, menim, da bo to še vedno premalo. Če bi jo znižali za polovico, bi se že našel kdo.”

Jesenska napoved

Franci Vovko, direktor Novolesa Plus, nam je sicer konec marca, ko je šlo podjetje v mirovanje, 128 zaposlenih pa na zavod za zaposlovanje, dejal, da nameravajo na dražbi sodelovati in proizvodnjo v Straži znova zagnati jeseni.

Vsaj pred zimo

Po mnenju Kruhar Pucove je v interesu vseh, tudi upnikov, da bi objekte prodali do jeseni, da bo proizvodnja v njih lahko stekla še pred zimo, sicer bo ta zaradi nevzdrževanja naredila preveč škode.

V petek so sicer prodali dve počitniški kapaciteti v Novalji na Pagu po nekaj tisočakov več, kot je bila izklicna cena, ki je znašala 28.700 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.