Slovenija
54 ogledov

Lady in Jana gresta na dražbo

Revija Lady. lady.si
NKBM je zaradi neporavnanih terjatev za 11. avgust objavila javno dražbo za prodajo zastavljenih znamk v lasti Dela Revij. V paketu so med drugim znamke Lady, Avto Magazin, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge.

Kot je razvidno iz objave v današnjem Delu, se vse znamke prodajajo zgolj v paketu, z izklicno ceno 10,14 milijona evrov. V paketu so med drugim znamke Lady, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge.

Javna dražba, ki jo vodi odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, bo 11. avgusta ob 12. uri v Ljubljani. Dražbe se lahko udeležijo le dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki znaša 800 tisoč evrov.

Socialni partnerji Dela Revij so že na začetku junija predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča pozvali, naj banka kot največji upnik Dela Revij poseže v reševanje finančne stiske podjetja in tako prepreči njegovo uničevanje.

Priprave na prisilno poravnavo

Kot so pred dnevi pojasnili v družbi, ki ima 68 zaposlenih, so njihove glavne dejavnosti usmerjene v pripravo dokumentacije za začetek prisilne poravnave, s pomočjo katere si lahko zagotovijo uspešno sanacijo in omogočijo nemoteno delovanje v prihodnje. Načrt finančnega prestrukturiranja družbe je v zaključni fazi, revizor pa bo po navedbah družbe opravil svoje delo v tem tednu.

Družba Delo Revije ima medtem vse bančne račune blokirane že od konca junija. V težavah se je znašla, ko je direktor in lastnik družbe Matej Raščan po končanem prevzemu nanjo prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil, ki so močno obremenila njeno poslovanje. Delo Revije morajo namreč zaradi tega praktično ves denarni tok namenjati za plačilo obresti.

Raščan bi moral skladno z odločitvijo na majski skupščini že pred tedni vplačati za tri milijone evrov dokapitalizacijskih delnic.

Brez delujočega transakcijskega računa pa je obenem ostala še družba Monera, prek katere Raščan obvladuje največjo slovensko revijalno družbo.

Komentarjev 4
  • mirko 10:48 28.julij 2011.

    Lastniki privatiziranih firm se pri nas obnašajo tako neodgovorno zato, ker so dejansko dobili firme v last skoraj zastonj. Če je bil g. Raščan direktor, je imel vse možnosti, da jo olastnini-ukrade. Če so delnice bile na borzi, potem bilančno ...prikaži več stanje sploh ni težko ponarediti, da vrednost delnic pade na minimum in jih potem on sam odkupi z tajkunskim kreditom Ljubljanske banke. Revizijske službe pa pri nas itak ne delajo nepristransko, da bi ocenili pravilen iskaz bilančnega stanja. Vse je gnilo do samega vrha.

  • VERITA 10:05 28.julij 2011.

    Kaj v Sloveniji pa še ne gre k vragu?

  • mb 09:01 28.julij 2011.

    se bo nekdo našel, ki bo to vzel na kredit, kreditirala pa ga bo NLB in NKBM, čez par let pa potem stečajtako to je pač pri nasza RTV pa 10 ali več milijonov ni utopija. pač povečajo prispevke..