Slovenija
24 ogledov

Lahko, da bo zadnja

TD Novo mesto (z leve: Metka Potočnik in Zdenko Picelj) je na pomoč priskočil Za Žurnal24 main
Noč na Krki. Zaradi zmanjšanja občinskega prispevka bi letošnjo skoraj odpovedali.

Tradicionalno prireditev Noč na Krki bi letos skorajda že odpovedali, lahko pa se zgodi, da bo to soboto, kot pravijo v Turističnem društvu (TD) Novo mesto, zadnja in da jubilejne desete prihodnje leto ne bo.

Občina mačehovska
Na razpisu Zavoda za turizem (ZT) Novo mesto smo letos za Noč na Krki prejeli le 1.200 evrov, celoten proračun prireditve, ki jo obišče okoli 1.500 ljudi, pa je okoli pet tisoč evrov. Glede na to, da je to poleti edina turistična prireditev v Novem mestu, ne razumemo mačehovskega odnosa Mestne občine Novo mesto do nje,” pravi Metka Potočnik, predsednica TD Novo mesto.

1.200 evrov je Mestna občina Novo mesto namenila za Noč na Krki, še pred dvema letoma pa je zanjo primaknila štiri tisoč evrov.

Verjetno je zato vprašljivo tudi nadaljnje delovanje TD Novo mesto,” dodaja Zdenko Picelj iz upravnega odbora TD Novo mesto.

“Iščejo naj sponzorje”
Ivo Kuljaj, direktor ZT Novo mesto, pojasnjuje, da jim za Noč na Krki niso mogli dati več denarja, saj so imeli za vse prireditve, na voljo le 15 tisoč evrov. “Bi pa lahko TD Novo mesto za to prireditev pridobilo kaj sponzorjev, tako kot jih mi pridobimo za vsako od naših prireditev,” dodaja Kuljaj.

Rešil jo je Okus
Če se za sodelovanje ne bi dogovorili z Zavodom Okus – ta bo poskrbel za kulinarični del prireditve in glasbo, nastopili bodo Prifarski muzikantje –, letos Noči na Krki gotovo ne bi bilo,” poudarja Picelj.

Program prireditve – razen kulinaričnega dogodka Okus poletne noči na Krki – bo tak kot že tradicionalno, z brezplačno vožnjo po Krki in spuščanjem tisočerih lučk v čolničkih ob 21. uri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.